Ústecká ČSSD žádá vedení strany o opětovné schválení upravené kandidátky pro krajské volby

18.07.2020 14:01

Krajské předsednictvo ČSSD v Ústeckém kraji včera projednalo a odsouhlasilo nový návrh kandidátní listiny do Zastupitelstva Ústeckého kraje 2020.

Ústecká ČSSD žádá vedení strany o opětovné schválení upravené kandidátky pro krajské volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Reflektujeme tak rozhodnutí celostátního Předsednictva ČSSD, které v minulých týdnech odmítlo na návrh nejužšího vedení ČSSD schválit naši koaliční kandidátku Lepší Sever (ČSSD, ProMOST, Ústecké fórum občanů a nezávislí kandidáti). Jsme přesvědčeni, že společně s našimi koaličními partnery jsme dali dohromady nejkvalitnější možnou kandidátku, která výrazně zvyšuje šance mj. i sociální demokracie na úspěch v krajských volbách v Ústeckém kraji.

Dnes jsme nový návrh kandidátní listiny zaslali na ústředí strany v Praze společně s průvodním dopisem pro všechny členy Předsednictva ČSSD, aby měli ke svému novému rozhodování adekvátní a úplné informace. Požádali jsme rovněž vedení ČSSD, aby k projednání v předsednictvu strany došlo neprodleně tak, aby se stihl zákonný termín pro podání kandidátních listin. V rámci kandidátky došlo k přesunům v první desítce kandidátky tak, aby byla zvýrazněna role ČSSD. Chtěl bych tímto také poděkovat našim koaličním partnerům, že nám pomohli najít kompromisní řešení, které – jak pevně věřím – bude dostatečné pro vedení naší strany.

Martin Klika, lídr kandidátky Lepší Sever a 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

4:31 KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

Jako by nestačilo, že na svém jednání, které začalo 21. května, má Poslanecká sněmovna PČR projednáv…