Ústecký kraj: Rada navrhuje krajskou osobnost na státní vyznamenání

21.08.2014 10:58

Radní Ústeckého kraje navrhli Ing. Stanislava Štýse, DrSc., prezidentovi republiky Miloši Zemanovi na udělení státního vyznamenání. Stanislav Štýs je významnou osobností působící v oblasti rekultivací a jako takový má nesporné zásluhy o rozvoj státu a územního samosprávného celku – Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: Rada navrhuje krajskou osobnost na státní vyznamenání
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

„Stanislav Štýs je odborníkem na životní prostředí, krajinným ekologem a zakladatelem severočeských rekultivací. Problematikou rekultivací a revitalizací krajiny se zabývá již 60 let. Celý svůj profesní život věnoval práci v Severočeském hnědouhelném revíru. Svou prací a nezměrným úsilím se zasloužil o přetváření krajiny zdevastované těžbou, a napomohl tak odstraňování negativního image Ústeckého kraje,“ vysvětlil hejtman Oldřich Bubeníček, co vedlo radní k nominaci.

S. Štýs vydal během své dlouholeté činnosti 360 publikací, natočil 10 dokumentárních filmů, uspořádal 35 výstav nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Organizoval četné přednášky a besedy, působil jako průvodce exkurzí po rekultivacích. Je autorem výstavního souboru velkoplošných fotografií „Proměny měsíční krajiny v srdci Evropy“, který měl od roku 1996 na 40 samostatných výstav.

Ing. Stanislav Štýs, DrSc., je laureátem Ceny hejtmana Ústeckého kraje za rok 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…