Úsvit-NK: Jak si vedou naše návrhy zákonů

21.09.2015 20:12

I na zářijovém zasedání poslanecké Sněmovny jsme prosazovali naše návrhy zákonů ve Sněmovně. Přečtěte si, jak bojujeme.

Úsvit-NK: Jak si vedou naše návrhy zákonů
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Zákon o azylu – Kdo spáchal přestupek, nesmí dostat azyl

Na jednání Sněmovny 15. září jsme měli příležitost urychlit legislativní proces. Na plénu se zrovna otevřel vládní návrh zákona o azylu, do které poslanec Úsvitu Martin Lank načetl pozměňovací návrh, který by právě automatické zamítnutí žádosti o azyl v případě porušení zákona zavedl.

Martin Lank k tomu řekl: „Migranty, kteří nerespektují naše pravidla a zákony, bychom nejenom že neměli přijímat, my je ani přijímat nesmíme. Tím si jenom zaděláváme na to, že v České republice budou stejně jako ve Francii nebo ve Švédsku vznikat ghetta, kde neplatí zákony státu, ale zákony místní islámské komunity.“

Zákon teď projedná Bezpečnostní výbor Sněmovny, který k němu přijme stanovisko. V následném hlasováním poslanci rozhodnou, jestli tento náš návrh projde.

Zákon o církvích – registraci rizikových církví budou schvalovat bezpečnostní služby

Zákon, který předkládáme společně s Blokem proti Islámu, zavádí povinné prověrky bezpečnostních složek pro rizikové církve, u nichž hrozí, že by mohli hlásat svoji víru např. ve školách či při duchovní službě ve věznicích. Dáváme do zákona pojistku, že v případě jakéhokoli bezpečnostního rizika taková povolení nedostanou.

Tento návrh zákona se nám podařilo prosadit na projednání Sněmovnou na příští jednací týden, kde za toto opatření budeme bojovat.

Zákon o zákazu zvyšování daní v Ústavě

Je zde jasně vidět, jak účelově si počíná vláda. Předloží ústavní zákon, kde potřebuje podporu opozice, a když nabídneme, že zákon podpoříme v případě, že se zakáže zvyšování daní, začne se zdržovat. Nyní je zákon tzv. zaparkován už pár měsíců v Rozpočtovém výboru a nikdo ho nechce projednávat.

Poslanec Karel Fiedler pošle dopis ministru financí s výzvou, aby o zákonu začal vést okamžitě diskuzi.

Zákon o nutné obraně – můj dům, můj hrad

Zákon, který má postavit právo jasně na stranu napadených a umožňuje jim účinnou obranu před útočníky, před časem Sněmovna neschválila. Poslanec David Kádner se však nenechá v žádném případě odradit. V současné době shání podporu od koaličních poslanců, kteří našemu návrhu rozumí a kteří se nyní jen bojí podpořit návrh opoziční strany.

„Vidím nadějně, že se mi podaří získat podporu koaličních poslanců. To by zákonu dávalo velkou šanci poté, co ho znovu předložíme,“ říká k dalšímu postupu poslanec David Kádner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…