Úsvit-NK: Ze strany zaměstnanců ČRo jde buď o amatérismus nebo zlý úmysl

09.02.2016 13:22

Usvit NK a Blok proti islámu žádá rozhlasovou radu o prošetření amatérského jednání redaktorů na Hradčanech.

Úsvit-NK: Ze strany zaměstnanců ČRo jde buď o amatérismus nebo zlý úmysl
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Úsvit - Národní Kolaice a BPI odmítá mediální útoky redaktorů ČRo na Policii ČR. Naopak děkujeme Policii ČR za bezchybné zvládnutí sobotní demonstrace na Hradčanech. "Léta jsem působil jako šéf zpravodajství v rádiu. Neumím si vysvětlit proč zaměstnanci rozhlasu se na naší akci neakreditovali. Nerozumím tomu, že bez dohody s pořadateli umístili svůj přenosový vůz do přístupového prostoru demonstrace. Nechápu že jako ostatní média nevyužili naše zázemí pro novináře, kde byl i zdroj energie a nerušil demonstraci hlukem. Ze strany zaměstnanců ČRo jde buď o amatérismus nebo zlý úmysl. V každém případě proto musíme žádat Radu Českého rozhlasu o prošetření a budeme interpelovat ministra vnitra" řekl k věci clen bezpečnostního výboru sněmovny a bývalý novinář Martin Lank.

Marek Černoch tiskovou konferenci uvedl poděkováním všem co se demonstrace na Hradčanech zúčastnili. Zdůraznil, že již minulé úterý bez pozornosti medií ÚNK a BPI zaslalo otevřený dopis policejnímu prezidentovi, kde jsme informovali o tom, že dobře organizováni levicoví radikálové se pokusí zneužít naši demonstrace k naši dehonestaci. Též zdůraznil, že naše demonstrace je mediálně účelově spojována s událostmi v Thunovské ulici. " Na Malé Straně, kde je Thunovská ulice, demonstrovali příznivci pana Sobotky. My jsme demonstrovali na Hradčanech, kde k žádnému takovému incidentu nedošlo". Předseda ÚNK na tiskové konferenci poděkoval svým bývalým kolegům za skvěle odvedenou práci a zdůraznil, že ÚNK i BPI chtějí řád a pořádek a odmítají anarchii. Proto kritiku činnosti Policie zvlášť v této době, považujeme za nebezpečné a společnosti škodlivé.

Na závěr vystoupil sociolog Petr Hampl místopředseda BPI, který odsoudil sobotní násilí v komunitním centru a znovu zdůraznil, že ÚNK a BPI čelí mediálním snahám byt spojováni s akcemi radikálu se kterými ale nemáme naprosto nic společného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.