Úsvit: Schodek šedesát miliard nechceme. Prioritou jsou výdaje na bezpečnost

06.12.2016 12:29

Poslanecký klub Úsvitu předložil celkem 3 pozměňovací návrhy. Prosazujeme seškrtání dotací pro různé nedůvěryhodné neziskové organizace s politickými cíli - konkrétně rušíme program MŠMT Multikulturní výchova. Navyšujeme prostředky na platy příslušníků bezpečnostních sborů a na sociální služby.

Úsvit: Schodek šedesát miliard nechceme. Prioritou jsou výdaje na bezpečnost
Foto: Úsvit-NK.
Popisek: Úsvit-NK.

„Chtěl bych také avizovat, že Úsvit při hlasování podpoří dvě skupiny poslaneckých změn k rozpočtu. Budeme PRO všechny návrhy, které zvyšují výdaje na bezpečnost a to jak na vnější tak i vnitřní, a také podpoříme všechny změny, které seškrtávají zbytečné výdaje na ministerstvech,“ řekl na tiskové konferenci místopředseda poslaneckého klubu Martin Lank.  

Úsvit nepodpoří státní rozpočet jako celek, se schodkem 60 miliard korun.  „Česká ekonomika roste od roku 2014. Loni zaznamenala růst dokonce 4,5 %, a příští rok se plánuje 2,4 %. Opravdu už si nelze představit lepší hospodářské podmínky, pro vyrovnání státního hospodaření,“ uzavřel poslanec Martin Lank.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…