Úsvit a BPI: Vláda ignoruje čtvrt milionu občanů. Podáváme trestní oznámení na Sobotku

19.04.2016 14:10

Je to rok, co čtvrt milionu občanů České republiky dalo svůj podpis pod petici Bloku proti islámu, aby se vypsalo referendum, kde by občané mohli odmítnout bruselské imigrační kvóty.

Úsvit a BPI: Vláda ignoruje čtvrt milionu občanů. Podáváme trestní oznámení na Sobotku
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Úsvit s Blokem proti islámu na podzim vložili do legislativního procesu návrh zákona s referendem o vypsání referenda o kvótách. Vládní koalice referendum stále odmítá ve sněmovně projednat. Vláda odmítla dát i stanovisko k petici za vypsání referenda. Bloku proti islámu a to přesto, že ho měla předložit podle usnesení sněmovny do 11. dubna.

„Vláda ignoruje petici Konvičkova Bloku proti islámu a Úsvit bude dnes znovu požadovat schválení referenda o bruselských kvótách,“ řekl k postupu vlády předseda Úsvitu a válečný veterán Miroslav Lidinský.

Blok proti islámu s Úsvitem dnes podávají trestní oznámení na předsedu vlády. Předseda Bloku proti islámu doc. Martin Konvička k tomu uvedl: „Premiér Sobotka opakovaně ignoruje nejen názory občanů ale i usnesení Sněmovny, které ho zavázalo odmítnout bezvízový styk s Tureckem. Již více než týden vláda nerespektuje usnesení sněmovny předložit zprávu k naší petici proti kvótám, i když je to druhá největší petice v historii ČR

Trestní oznámení na premiéra Sobotku je podáno pro obecné ohrožení, sabotáž a maření úkolů úřední osoby z nedbalosti. Premiér ohrožuje bezpečnost ČR, když fakticky podepsal bianco šek pro příliv zatím neupřesněného počtu osob z Turecka a současně dalších osob dle přerozdělovacího mechanismu, tedy kvót, a tím ohrozil obranyschopnost a vnitřní bezpečnosti ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…