Úsvit má dnes 155 členů a v srpnu volí předsedu

08.07.2015 14:56

Slučovací konference hnutí Úsvit přímé demokracie a Národních zájmů konané 7.7. dokončily několika měsíční proces demokratizace hnutí Úsvit ve skutečnou politickou stranu.

Úsvit má dnes 155 členů a v srpnu volí předsedu
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Byly změněny stanovy a mimo jiné zrušeny dřívější blokace přijímání nových členů. Proto jsme mohli přijmout nové plnohodnotné členy strany, kteří již vytvářejí krajské regionální a místní struktury. Tedy žádní čekatelé atp. K dnešnímu dni tak máme 155 řádných a plnoprávných členů. Dále jsme mohli přijmout do svých řad poslance našeho poslaneckého klubu. Došlo tak k těsnějšímu propojení poslaneckého klubu a strany. O dalším přijímáni členů tak podle schválených stanov bude rozhodovat předsednictvo na základě stanoviska krajských komor. Dalším významným momentem je definitivní vyřešení finančních otázek. Podle nových stanov o finančních otázkách bude rozhodovat 30 členné grémium na základě průběžného dohledu finančního výboru. Všechny smluvní vztahy hnutí prochází revizi s cílem ukončení všech původních závazků do konce tohoto roku.

Konference hnutí Úsvit dále rozhodla o svolání volební konference na 8.srpna 2015, na které bude zvoleno nové vedení strany včetně nového předsedy.

Zároveň chceme poděkovat všem našim příznivcům za trpělivost a podporu v naší parlamentní i politické práci, např.proti imigraci, exekutorům, energetické mafii a dalším věcem, kterými naplňujeme naše předvolební sliby.

Marek Černoch, předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…