Úsvit navhl, aby bylo porodné od třetího dítěte jen pro řádné rodiče

08.10.2014 11:49

Navrhli jsme ve Sněmovně, aby porodné bylo vypláceno také na třetí a každé další dítě (nejen na první a druhé jak navrhuje vláda), ale na tyto další děti pouze za podmínky, že bude mít rodič čistý trestní rejstřík a pracovní minulost minimálně 5 let, přičemž do této doby se bude započítávat i vysokoškolské či vyšší studium.

Úsvit navhl, aby bylo porodné od třetího dítěte jen pro řádné rodiče
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Tím podpoříme řádné pracující rodiny a naopak nebudeme podporovat ty, kteří nežijí řádným životem. Češi vymírají a podle analýz se musí rodit minimálně 2,14 dítěte na matku, abychom tento trend zastavili. Řešením není podle mého názoru ani příliv imigrantů (jak prosazují mnozí jiní politici), ani neřízená podpora všech rodin.

V porodnosti je potřeba podpořit pouze slušné a řádné rodiny. Samozřejmě v Úsvitu prosazujeme také větší daňové výhody (odečitatelné položky) na děti – tedy opět pouze pro řádné rodiče. Náš návrh bohužel vládní koalice zamítla bez toho, aby předložila jakoukoliv vlastní koncepci na podporu rodin s dětmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…