Vácha (STAN): Podporuji novelu, která usnadní život duhovým rodinám

13.10.2015 5:28

Po domluvě s iniciativou Proud, byla svolána tisková konference kvůli novele zákona o registrovaném partnerství, která by umožnila osvojení dětí nebiologickým rodičem.

Vácha (STAN): Podporuji novelu, která usnadní život duhovým rodinám
Foto: TOP 09
Popisek: prof. RNDr. František Vácha, PhD., poslanec TOP 09 a STAN

Novela zákona je pravidelně zařazována na program schůze Poslanecké sněmovny, avšak až do současnosti se nenašel dostatečný počet hlasů, aby byla zařazena jako pevný bod a propuštěna do druhého čtení. Současně se mnou vyjadřují podporu zákonodárci napříč politickým spektrem. Pokud se nepodaří poslanecký návrh projednat, bude předložen návrh vládní.

Nynější stav je takový, že s dítětem nemá nebiologický rodič žádný právní vztah. Nemá tedy například automaticky přístup k informacím o jeho zdravotním stavu. V krajním případě hrozí, že pokud by se něco stalo s biologickým rodičem, mohlo by dojít až k odebrání dítěte.

Pokud bude novela schválena, přestane v České republice žít přes 900 dětí v právní nejistotě a bez sociálních jistot (zastupování u lékaře, ve škole, sirotčí důchod, dědění v první linii atd.), které mají ostatní děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.