Vedralová (ANO): Otevíráme problém zapadlých zákoutí

01.02.2015 22:18

Pravdou je, že tajemné uličky, temná zákoutí a zarostlá místa mají jistě své kouzlo. Ale přiznejme si, že mnohem lépe je oceníme v napínavé knize či filmu než v reálném každodenním životě.

Vedralová (ANO): Otevíráme problém zapadlých zákoutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Právě proti těmto nevzhledným zákoutím a vegetací zarostlým místům se rozhodla radní Lenka Vedralová zahájit boj. Zároveň se přidala i starostka Daniela Rázková, radní Milan Maruštík a zástupci občanského sdružení Proxima Sociale „Nechceme samozřejmě ničit zeleň, které je tu i tak málo. Na druhé straně, pokud je někde přerostlá houština náletových keřů a stromů, která brání pouličnímu osvětlení a vzniká tak prostor, kde se může skrývat případný agresor, zloděj, nebo jen drogově závislý člověk a slušný občan by tudy po setmění nešel ani za nic, je to špatně.“ Vysvětluje důvod proč tuto schůzku iniciovala radní městské části Lenka Vedralová. Zároveň zástupci radnice navštívili i nízkoprahový klub Proxima Sociale, který jako jediný v sobě skrývá i zastřešenou U rampu. „Domnívám se, že městská část by měla ve svém majetku nalézt prostory, které by umožnily setkávání většího počtu lidí. Nemůžeme zapomínat na mladé, naopak měli bychom i v rámci prevence proti drogám a dalším socio–patologickým jevům nalézt pro ně dostatečně motivační alternativu,“ doplnil Milan Maruštík. Zároveň ujistil, že již probíhá jednání ohledně některých vhodných míst, která by k takovému účelu mohla sloužit. „Je to ovšem i o dialogu mezi radnicí a mladými. Ten chceme rozpoutat i pomocí sociálních sítí. Bude to přeci hlavně pro mladé, tak ať se k tomu vyjádří sami,“ dodala Lenka Vedralová.

Lenka Vedralová, radní Praha 12

Milan Maruštík, radní Praha 12

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.