Veleba (SPO): Oni nejsou naši

02.01.2016 14:51

Miloš Zeman přednesl o vánocích poselství vskutku hodné prezidenta republiky, zakončené sdělením národu, že tato země je naše. U obrazovek sedělo přes 2 miliony lidí. Mluvil o zemi, která od Bílé hory 1620 po celá staletí bojovala o to, aby naše skutečně byla a prezident neřekl nic jiného než to, co cítí miliony lidí, chtějí to slyšet od nejvyšší autority a zároveň se v této době obávají, aby to tak zůstalo a nepřišla další Bílá hora v jakési jiné podobě.

Veleba (SPO): Oni nejsou naši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Lidé jsou za ta slova vděčni a vyjma Prahy podpora prezidenta roste a bude to tak i nadále. Jsem rád, že se potvrzují slova věhlasného profesora I.A.Bláhy, zakladatele slavné meziválečné brněnské sociologické školy, že na venkově  jsou kořeny národa, že tam je jeho mravní zdraví a jsem rád, že prezident tuto větu řekl, neboť ona dělí zrno od plev.

Přece ale jsem trochu zaskočen, že mnozí prezidentovu větu o naší zemi kritizují. Že to dělá ‚pražská kavárna‘, tak to je přece jasné, neboť oni už dávno překročili Rubikon a nic jiného dělat nemohou než to, co dělají. Je to jako s tím Kartágem – musí být zničeno. Že to dělají topkaři, tak tomu lze rozumět, neboť kníže měl být ten, co se posadí na Hrad. Ale že i takový předseda Senátu, ústavní činitel číslo dvě, nedovede v ČT říct moderátorovi jasné slovo, tak to je pro mne velké zklamání. Jeho názory znám a jsou jiné, ale uvidíme, možná to byla momentální indispozice.

Řekl bych, že problémem dnešní doby je selhání elit a zbabělost těch, kteří ví, znají, ale  bojí se veřejně vystoupit. O to větší je ale motivace milionů lidí, kteří houfně přechází na stranu prezidenta a motivace prezidenta samotného. Ale abych byl přesný a nepoužíval metody novodobých „demokratů“ a paušálně neházel pražskou intelektuální skupinu do jednoho pytle, tak chci na příkladu duchovního Petra Piťhy ukázat, že i zde jsou odvážní jedinci, kteří nepodlehnou tlaku médií, politiků a kavárníků. Na svátek sv. Anežky Přemyslovny pronesl Petr Piťha v katedrále sv. Víta velkou promluvu, kterou bych doporučoval každému si přečíst.

Vyjímám z ní: „Řekl jsem, že Evropa je územím. Území se musí hájit. Od první chvíle byl vztah mezi křesťanstvím a islámem charakterizován válkou o hranice dvou náboženství. Od počátku jde o džihád, boj na život a na smrt. Zapomněli jsme na to a najednou si nevíme rady.“ A dále říká: „Odklonili jsme se k jinému bohu a stali se civilizací konzumismu. Jsme vyznavači peněz, které, jak si nalháváme, umožňují všechno. Odklon od skutečného Boha ke konstrukci jakkoliv důmyslné znamená pro Evropu zánik. Všechno se nám drolí pod rukama: právní řád, školství, rodiny, … Podryli jsme i jazyk a nemáme čím se dohadovat. Jeden druhému nerozumí.“  

K tomu není moc co dodat a měli by si to přečíst hlavně naši politici, kterým vadí pouhé vyslovení věty, že toto je naše země. Už ale jaksi jim nevadí, že svět jde jinak a vůbec jsem se nedoslechl, že by kdokoliv z nich reagoval, když americká Sněmovna reprezentantů přijala návrh zákona pozastavující přijímání syrských a iráckých uprchlíků. Každý uprchlík ze Sýrie či Iráku bude prověřen ještě před svým příchodem do USA! Poměrem hlasů 289 : 137 tak shodili pod stůl návrh prezidenta Obamy, přivítat desetitisíce vzdělaných a pro pracovní trh v USA přínosných uprchlíků. Velmi zvláštní a ještě zvláštnější, že ČT s Tvarůžkovou a spol. na to nic, sluníčkáři dál buší do prezidenta a ‚pražská kavárna‘ dál kvičí, Sobotka, Dientsbier, Bělobrádek a další politici si dál vedou svou. A tak mně napadá, vždyť oni vlastně nejsou naši, oni nereprezentují hlas lidí, hlas většiny. Neboť kdo má problém s tím, že tato země je naše, tak ten nemůže být a také není náš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…