Velebný (ČSSD): Navštívili mě žáci z Horního Benešova na Bruntálsku

19.12.2016 21:53

Žáci páté třídy Základní školy z Horního Benešova na Bruntálsku vyrazili na výlet do Prahy. Čekal je tam nabitý program, který připravil poslanec Ladislav Velebný. Zároveň se setkali také s ministryní školství Kateřinou Valachovou.

Velebný (ČSSD): Navštívili mě žáci z Horního Benešova na Bruntálsku
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Do hlavního města České republiky – Prahy se na dva dny vydalo devětadvacet žáků a pět pedagogů ze Základní školy v Horním Benešově na Bruntálsku. V úterý 13. prosince 2016 zahájili svůj program v Národním pedagogickém muzeu Jana Amose Komenského, kde žáci plnili různé odborné vzdělávací úkoly. „První naší zastávkou bylo Pedagogické muzeum, které nás všechny mile překvapilo a navíc poučilo z hlediska naší historie,“ komentoval první část úterního programu třídní učitel 5. B Martin Polok.

Odpoledne školní delegaci z Horního Benešova přijala ve svém rezortu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. „Paní ministryně s dětmi vedla velmi příjemný rozhovor. Žáci obdrželi dárky a podpisovou kartičku s věnováním a podpisem paní ministryně,“ vypráví další část programu pedagog Polok.

Děti si vyzkoušely, jak jedná dolní komora

Vpodvečer se dětem a pedagogům věnoval poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který všechny provedl budovami Senátu a Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Děti si například vyzkoušely, jak jedná dolní komora. „Jsem velmi rád, že jsem mohl podpořit školní výlet žáků 5. ročníků ze ZŠ Horní Benešov a připravit jim program v Praze. Je důležité podporovat rozvoj našich dětí ve vzdělávání, v poznávání našich státních institucí a tradic, které jsou typické pro Českou republiku,“ řekl poslanec Ladislav Velebný.

Tradice, zvyky, historii i zajímavá místa pak delegace z Bruntálska obdivovala večer na Staroměstském náměstí anebo na druhý den, kdy žáci zavítali do zoo anebo na Václavské náměstí. Všude na ně dýchala předvánoční atmosféra. „Pobyt hodnotím jako velmi úspěšný a vydařený,“ uzavřel jeden z učitelů Martin Polok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…