Vích (SPD): Nice je dalším smutným důsledkem akceneschopnosti EU

15.07.2016 14:22

Všechna bezpečnostní opatření ve Francii se minula účinkem. Teroristické útoky jsou čím dále nepředvítalnější a mají nesmírné oběti. Řešení z EU nepřichází. EU opět pouze vyzývá a soucítí. To je na boj s radikálními islamisty ale opravdu málo!

Vích (SPD): Nice je dalším smutným důsledkem akceneschopnosti EU
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Nice: Jaké jsou rozdíly v přijatých opatřeních ze strany francouzského prezidenta Hollanda mezi loňským útokem v Betaclanu, kde zemřelo 130 osob, útokem na redakci Charlie Hebdo a včerejším teroristickým útokem ve francouzském letovisku Nice, kde zemřelo zatím 84 osob? Žádné. Prohlášení a hesla stejná. Výjimečný stav, soustrast, soucit, solidarita, lítost, šok a odsouzení tohoto činu nejen jím, ale i předními světovými politiky a státníky. Toto nesmírnou bolest pozůstalých nezmírní. Toto bylo při všech výše zmíněných teroristických akcích stejné, a přesto veškerá opatření se míjí účinky.

Výsledkem je po roce řízené migrace, kde je jenom v Německu 1,3 milionu nelegálních migrantů, 2,7 milionu je jich zadržováno v Turecku, 150 tisíc je v Řecku a 76 tisíc v Itálii, současný stav jaký je. Bezpečnostní opatření byla přijata, a přesto se tomu nepodařilo zabránit. Bezpečnostní složky jsou již zcela vyčerpané a stojí to spoustu peněz. Proevropští politici vesměs vyzývají k větší solidaritě a soudržnosti v rámci EU v boji proti fanatismu samozvaného ISIL, který za tímto útokem zřejmě stojí. Plané výzvy a prohlášení, pracovní jednání v různých formátech a výsledek stejný „je potřeba více ….“ něco, a mění se jenom dosazené slovo, co by se mělo, ale nakonec se stejně neuskuteční.

EU řeší zbytečné normy a neřeší zásadní věci

EU chybí sebereflexe a tah na branku a těmito gesty jenom přesvědčuje, že je čím dále větší „žvanírnou“. EU řeší společné a zbytečné normy třeba na inkoust a vosk, a neřeší tak zásadní věci, jako je bezpečnost jejich občanů a důsledky jsou čím dále tragičtější. Navíc útoky islámských fanatiků jsou čím dále méně předvídatelné. Nesmíte si vzít láhev s vodou do letadla, nedoporučuje se jít na poklidné shromáždění, nedoporučuje se cestovat tam a tam, je zrušen koncert tohoto interpreta, je zrušena slavnost rozsvícení vánočního stromku a co bude příště? Připomíná mi to známý pokus se žábou, že pokud ji hodíte do vařící vody, tak ihned vyskočí, ale pokud ji vložíte do studené vody, kterou budete pomalu zahřívat k bodu varu, tak žába vydrží a nakonec se uvaří. Podobně se chovají i představitelé EU. Nejsou schopni včas účelně zamezit šíření islamizace do Evropy. Je to díky neschopnosti přiznat si vlastní chyby v myšlence budování utopistické multikulturní Evropy do jednoho nadnárodního „Superstátu“, který by sami ovládali a stále jsou šokování nad důsledky, aniž by řešili příčiny.

Příčiny jsou třeba v účasti Francie na vojenských akcích v Libyi, Sýrii, Mali ale i v jiných státech. Navíc včera prezident Holland oznámil, že opět na podzim nasadí do boje proti ISIL letadlovou loď Charles de Gaulle a zruší 9ti měsíční výjimečný stav ve Francii. Odplata ze strany ISIL přišla velmi brzy. Řešením se jeví pouze široká koalice všech států včetně Ruska na důrazném boji proti ISIL a to podporou armády Bašára Asada v Sýrii na základě rezoluce RB OSN. Následně pod stejným mandátem provézt stabilizační operaci s cílem vytvořit podmínky pro návrat uprchlíků. Pokud se to nestane rychle, čeká nás postupná islamizace s prorůstáním radikálního islámu do Evropy. Tomu se můžeme vyhnout vypsáním Referenda o vystoupení z EU a následně si přijmout vlastní soubor bezpečnostních opatření a nespoléhat se dále na neschopnou „bruselskou žvanírnu“.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě