Vích (SPD): Televizní fraška s udělováním slavíků si zahrává na konečný Ortel

29.11.2016 7:31

Pokud TV NOVA takto informuje v neprospěch úspěšné skupiny Ortel, potom se nabízí i otázka jak objektivně a pravdivě nás informuje o dění a situacích v zemích EU, Rusku, Donbasu, Sýrii a Aleppu.

Vích (SPD): Televizní fraška s udělováním slavíků si zahrává na konečný Ortel
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Po dlouhé době jsem sledoval o víkendu slavnostní předávání Českého slavíka na TV NOVA. Populární hudbu poslouchám okrajově a v podstatě po vyjádření některých "sluníčkových" muzikantů na adresu našeho prezidenta v zinscenované a neuvedené Show Jana Krause, a po komedii okolo Státního svátku 28. října spojenou s neudělením vyznamenání panu Bradymu, o kterém jsem do té doby nikdy neslyšel,  mě naše populární scéna zajímá čím dále méně.

Muzikanti a zpěváci typu Koller, Klus, Dusilová, Anna K. a podobně ve mě totiž evokují dojem, že permanentně "na něčem jedou". Vítězové všech hlavních kategorií (Gott, Bílá a Kabát) v podstatě potvrdili, že se vkus konzervativních posluchačů naší vlasti v zásadě nemění. Překvapením je jistě druhé místo ve dvou hlavních kategoriích zpěváka Tomáše Ortela a kapely Ortel. Protože jsem je nikdy neslyšel a neviděl vystupovat, tak jsem si jejich písničky "vygoogloval" a musím říci, že některé texty byly zajímavé. Sice videoklip "Mešita" je pro mě osobně za hranou, a určitě si jejich CD nekoupím, ale zároveň také musím uznat, že téměř 5 milionů shlédnutí svědčí o jejich velké popularitě mezi posluchači a co by za to někteří "ocenění" dali.

Druhý den uvedla TV NOVA v hlavním sledovacím čase v Televizních novinách dvě po sobě jdoucí reportáže z udělování cen Českého slavíka z předchozího dne a k mému velkému údivu o skupině Ortel a Tomáši Ortelovi, kteří se podle mě stali fakticky vítězi soutěže, nebyla ANI ZMÍNKA. Prostě objektivní a vyvážené zpravodajství.

Zpěvák Radek Banga (Gipsy.cz) vyjádřil své znechucení nad oceněním skupiny Ortel v Českém slavíkovi jednak tím, že odešel ze sálu při předávání ceny (stejně jako nějaký zpěvák Pekař) a také výpovědí na svém blogu, kterou postoval i na sociální síti. V Bangově textu jsou vysvětleny důvody jeho postoje, ale mnoho čtenářů s ním stejný názor nesdílelo. Zpěvák si poněkud popletl symboliku, kde podle něho kdokoliv kdo používá symbol Jolly Roger a Maltézský kříž, je nacista. Tedy všichni příslušníci bývalých legií v Rusku, motorkáři a rockeři jsou fašisté. Podíval jsem se i na texty zpěváka Bangy a musím říci, že přestože jsem poměrně odolná povaha, tak tyto texty jsou v podstatě veřejně nepublikovatelné a nepatří ani do náleven nejnižší cenové skupiny. Tolik k tomuto "umělci".

Ale zpět k televizi. Takže pokud TV NOVA takto informuje v neprospěch úspěšné skupiny Ortel, potom se nabízí i otázka, jak objektivně a pravdivě nás informuje o dění a situacích v zemích EU, Rusku, Donbasu, Sýrii a Aleppu. To, co naše televize (včetně té veřejnoprávní) nabízely ve svých komentářích v souvislostí s nepravdivými a evidentně zmanipulovanými odhady volebních preferencí před nedávnými krajskými volbami, anebo vítězstvím Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách, je také na pováženou. V konečném důsledku se může jednat i o možnou manipulaci s volebními výsledky a ovlivňování výsledků voleb. A tímto by se měla v první řadě zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a nikoliv pouze okrajovými věcmi a "moratoriem" na vystupování představitelů tzv. "nesystémových" politických stran a jejich představitelů.

Pokud bude takto RRTV pokračovat dále, tak Tomáš Ortel a jeho skupina příští rok opravdu toho zlatého "Českého slavíka" získá. A třeba i ve dvou kategoriích, pokud jim to "mistrův" zdravotní stav dovolí. Takže jen tak dále! Nabízí se i přirovnání, že pravda končí tam, kam dosáhne signál televize. Může to být i konečný Ortel. Doufejme, že jenom pro někoho.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…