Vícha (ČSSD): Bohumín urguje odstranění vraku z parkoviště před Albertem

23.07.2018 18:29

Bohumín vyzval společnost Ahold, která provozuje supermarket Albert, aby podnikla kroky k odstranění vraku osobního auta z parkoviště před prodejnou v ulici ČSA. Firma mezitím plánuje rekonstrukci parkoviště, ještě v letošním roce.

Vícha (ČSSD): Bohumín urguje odstranění vraku z parkoviště před Albertem
Foto: Redakce
Popisek: Petr Vícha (ČSSD)

„Kryty odvodňovacích kanálů na parkovišti jsou minimálně v délce dvou metrů propadlé, hrozí úraz,“ napsal pisatel radnici do rubriky Hlášení závad. „Nejméně pět měsíců hyzdí parkoviště vrak osobního auta,“ přisadil si další pisatel.

Podobné vzkazy nejsou ojedinělé. „Společnost, které parkoviště patří, jsme vyzvali písemnou formou k tomu, aby v otázce vraku na parkovišti konala, ale nedočkali jsme se odpovědi. Pomohla až osobní intervence,“ popisuje peripetie Petr Vícha, starosta Bohumína.

„Našim bohumínským zákazníkům se omlouváme za snížení komfortu při parkování. Situaci se věnujeme a jsme rádi, že můžeme sdílet pozitivní zprávu. Komplexní oprava parkoviště proběhne nejpozději do konce roku,“ uvedla mluvčí společnosti Ahold Barbora Vanko.

Vrak osobního auta, který hyzdí parkoviště a zákazníkům vadí nejen z estetických důvodů, v místě ještě minimálně několik týdnů zůstane. „Aby bylo možné vůz, který nemá registrační značky a nikdo se k němu nehlásí, odtáhnout, je nutné, aby nás kontaktoval a vyzval majitel pozemku na kterém auto stojí, tedy společnost Ahold. Teprve pak můžeme spustit kroky, které povedou k odtažení vraku. Na takový podnět, byť jsme ho urgovali, stále čekáme,“ vysvětluje vedoucí bohumínského odboru dopravy Pavel Vavrečka. Připomněl, že jen lhůta pro vyvěšení výzvy majiteli vozu na úřední desce (dle platné legislativy) jsou dva měsíce. Společnost Ahold před pár dny vzkázala, že ve věci odtažení odstaveného vozidla začíná konat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách