Vitásková (Úsvit-NK): Začínám hned po ránu

20.09.2016 9:10

Co se seběhlo 16. 9. 2016

Vitásková (Úsvit-NK): Začínám hned po ránu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Začínám po ránu, jednání s bývalou kandidátkou do senátu-úspěšnou podnikatelkou, která má kampaň za sebou. Je otevřená a předává mi důležité zkušenosti, ale i doporučení, na koho se v kontaktní kampani obrátit. 

Pokračuji pravidelným setkáním s potenciálními voliči v kavárně Černá hvězda na Stodolní. Přichází další dobrovolník s nabídkou pomoci informovat občany ve svém bydlišti. Přebírá si informační materiály a probíráme moji brožurku, kterou si pečlivě přečetl. ·

Velmi jsem byla překvapena jeho reakcí nad mým závěrem brožurky. Nesouhlasí s tím, co jsem tam uvedla. A sděluje: „My vás potřebujeme tady“ a začali jsme si povídat o bezpráví, které je kolem nás. Pán je v důchodě a jeho pomoc jsem uvítala. ·

Za chvíli jednám s dalším dobrovolníkem – zapojil celou rodinu a předávají informační materiály zase ve svém bydlišti. Je to neskutečné a mám radost, že lidé mají zájem mi pomoci.

Druhý den se mi ozývá a požaduje dodání dalších materiálů, protože je o ně u nich v městské části Ostravy velký zájem. Materiál urychleně dodáváme, chci, aby občané měli dostatek informací pro své rozhodování v případě, že k volbám půjdou.

Čas pro pravidelné schůzky s voliči končí a já se jedu připravit na diskuzi s občany v Nové Bělé a Staré Bělé. 

V Nové Bělé neměl o setkání nikdo zájem. Obávám se, že nebyla zvolena vhodná hodina. Po kávě v místní restauraci se vydáváme na další místo a to do Staré Bělé. Zde se diskuze rozjela na plné obrátky. Někteří si chtějí popovídat sami, jiní ve skupince. Absolvuji dle přání potenciálních voličů.

Jsme v časové tísni, čeká nás diskuse s občany ve Vítkovicích. Již mi volají – je plný sál a začíná beseda, kterou vede předseda strany Úsvit-Národní koalice pan Lidinský na téma: „Jak se bránit teroristickému útoku“.

Přijíždím s velkým zpožděním. Diskuze je v plném proudu, je bouřlivá. Hbitě se zapojuji a po přednášce a zodpovězení dotazů, které se týkají vesměs blackoutu, ale i jiných problémů kolem energetiky se těším na volební guláš, který byl vynikající.

Dále diskutujeme s účastníky setkání – jsou zde podnikatelé, důchodci, zaměstnanci různých firem. Slyším znechucení z tradičních stran, nedůvěra v politiky a to co slýchávám na ostatních setkáních.

Vysvětluji můj volební program. 7 dnů má týden, 7 bodů má můj volební program a byla jsem vylosována do voleb jako číslo 7. Aby těch sedmiček nebylo málo, tak můj volební obvod je 70.

Všichni přejí úspěch ve volbách, stmívá se odjíždíme domů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!