Víteček (SNZ): Není nejmenší důvod snažit se udržet moci za každou cenu

13.12.2015 15:16

Koaliční smlouva je podepsána. Novým primátorem bude Radim Křupala za ČSSD.

Víteček (SNZ): Není nejmenší důvod snažit se udržet moci za každou cenu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý primátor Opavy Martin Víteček

Ve čtvrtek 10. prosince 2015 byla podepsána koaliční smlouva mezi zastupiteli bývalého hnutí ANO kolem Martina Vítečka (nyní Sdružení nezávislých zastupitelů - SNZ), ČSSD, Změny pro Opavu a KDU-ČSL. V ní se zastupitelské kluby dohodly, že novým primátorem města Opavy se stane Radim Křupala. Dosavadní primátor Martin Víteček se stane prvním náměstkem primátora a na svých pozicích náměstků setrvají Josef Stiborský i Dalibor Halátek. Naopak Simona Bierhausová na pozici náměstkyně primátora definitivně končí.

Primátor Martin Víteček považuje takové řešení za rozumné a nabídl svůj post konkurenční straně: „S ohledem na vývoj kolem hnutí ANO i problémy, které náš klub postihly, vnímám toto řešení jako nejlepší možné. Jsme našim voličům zodpovědní a ve stávajícím stavu není nejmenší důvod snažit se udržet moci za každou cenu,“ komentuje dění Martin Víteček a dodává, že v pondělí 14. prosince je ochoten dát svou funkci k dispozici. Setrvání v koalici je pro zastupitele kolem Martina Vítečka možností pokračovat v započaté práci. Naopak v opozici končí čtveřice nyní nezařazených  rebelujících zastupitelů za bývalé ANO vedené Simonou BIerhausovou, a to včetně poslance Martina Sedláře, který je nyní také bezpartijní.

Nové vedení města by tak mělo vzejít právě z řádného prosincového zastupitelstva. Nová rada, by měla mít 11 členů. Čtyři členové za ČSSD a za bývalé hnutí ANO, dva členové rady za Změnu pro Opavu a jeden člen rady za KDU-ČSL. Koalice pak bude v zastupitelstvu disponovat celkem 21 hlasy z celkových 39. SNZ (bývalé ANO) bude mít 7 zastupitelů, ČSSD 7 zastupitelů, Změna pro Opavu 4 zastupitele a KDU-ČSL 3 zastupitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL