Vítová (ANS): Proč může Kuvajt oslavovat svůj státní svátek na Staroměstském náměstí

22.02.2019 19:06

Občané Kuvajtu se stali základní oporou pro islamizací Čech. A proč? Kuvajt, Saudská Arábie, Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Katar a Omán totiž patří mezi monarchie Perského zálivu a jsou největšími spojenci USA a EU a tedy i vlády ČR.

Vítová (ANS): Proč může Kuvajt oslavovat svůj státní svátek na Staroměstském náměstí
Foto: aliancens.cz
Popisek: Aliance národních sil - logo

Tyto tzv. golfské monarchie jsou ohromně finančně, vojensky (dodávky zbraní) a především soustavně podporovány  USA, Velkou Británií a Francií a jsou hlavními strategickými partnery Západu při destabilizaci celého Blízkého východu a při  svrhávání nepohodlných sekulárních režimů (Irák, Sýrie, Jemen, Lybie).

A právě v těchto golfských monarchiích začal být pod patronací Západu uměle prosazován tzv. wahhábismus, což je náboženské učení  Muhammada ibn Abd al-Wahhába z poloviny 18. století. Podstatou jeho učení je potlačování  žen, militantnost a extremismus.

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

  • ANS
  • Aliance národních sil - předsedkyně
  • mimo zastupitelskou funkci

Například Saudská Arábie vznikla na přelomu 19. a 20. století za masívní podpory Velké Británie, která si chtěla v Perském zálivu zajistit silnou pozici, Britové tenkrát podpořili jednoho saúdského emíra, který začal budovat armádu a v roce 1927 Britové uznali jeho království s názvem Saúdská Arábie. Nikomu nevadilo, že vládce považoval stát za soukromý majetek svého rodu. Naopak byl v takovém pojetí státu utvrzován, upevňoval moc ve všech sférách vlivu a jeho vláda se proměňovala v despocii. Ekonomickou moc mu totiž zajišťovaly britské příspěvky a příjmy z ropy. Od druhé světové války se stále zvyšoval vliv USA a nakonec převýšil ten britský. USA navázaly se Saúdskou Arábií diplomatické styky a ta byla v roce 1943 zahrnuta do tzv. Zákona o půjčce a pronájmu a po jaltské konferenci bylo uzavřeno několik dohod mezi těmito dvěma státy: Američané např. mohli v zemi stavět vojenské základny a Saúdové získali dodávky amerických zbraní.

Kuvajt sousedí s Irákem a Saúdskou Arábií a řadí se k hlavním světovým producentům ropy (8 až 9 % světových zásob). Již v  roce 1899 se  stal britským protektorátem. Od 90. let je pod „ochranou“ USA.

A protože EU a ČR patří do tzv. vyspělého západního světa, kde kraluje USA, tak je všem zástupcům golfských monarchií dovoleno chovat se u nás - řekněme "nadstandardně" - viz. video anebo známé aféry s různými golfskými "princi". Dovedete si představit, že by se na Staroměstském náměstí takhle předváděli třeba Iráčané nebo Syřani nebo Lybijci, kterým jejich země totálně zničil právě západní svět v čele s USA?

Oslava státního svátku Kuvajtu na Staroměstském náměstí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Pane premiére, nebylo by namístě slušně se omluvit?

14:07 Mašek (ANO): Pane premiére, nebylo by namístě slušně se omluvit?

Dopis premiéru Fialovi o charakteru státu a budoucím směřování naší demokracie, publikovaný na svém …