Vláda schválila účast českých vojáků na misích i návrh energetického zákona

20.10.2014 19:50

Kabinet předsedy vlády Bohuslava Sobotky na své schůzi v pondělí 20. října 2014 projednal a schválil mandát pro účast České republiky na vojenských zahraničních misích i Návrh novely energetického zákona. Vláda dnes také jednala se zástupci Svazu měst a obcí, a to především o problematice místních samospráv a evropských fondů a reformě veřejné správy.

Vláda schválila účast českých vojáků na misích i návrh energetického zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Čeští vojáci se budou i nadále účastnit zahraničních misích. Vláda projednala a schválila působení sil a prostředků resortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích v letech 2015 a 2016. Mandát pro působení ČR v celkem 9 operacích NATO, EU a MFO se týká operací v Evropě, Asii i Africe. Příští rok Česká republika nasadí v misích maximálně 664 osob, o rok později pak maximálně 739 osob. Prioritní oblastí působení českých vojenských jednotek přitom zůstává Afghánistán. Nadále budou české jednotky přítomny také na Balkáně, Sinajském poloostrově a nadále bude pokračovat také naše účast na výcvikové misi EU v Mali.

Kabinet předsedy vlády Sobotky se dnes zabýval také Návrhem novely energetického zákona a dalších souvisejících zákonů. Cílem návrhu je zlepšení aplikovatelnosti, kontroly a vymahatelnosti práv a povinností v energetických odvětvích i ve vazbě na pravomoci orgánů státní správy. Dalšími prioritními body návrhu jsou vyšší stabilita a předvídatelnost regulačního prostředí v energetice, větší transparentnost procesu regulace v energetických odvětvích, lepší ochrana konkurenčního prostředí či vyšší ochrana spotřebitelů při uzavírání smluv na dodávku energií.

Společného jednání kabinetu premiéra Sobotky se v pondělí 20. října 2014 zúčastnili také zástupci Svazu měst a obcí. Hlavními tématy byla problematika místních samospráv a evropských fondů a reforma veřejné správy. Při společném jednání se zástupci vlády a Svazu měst a obcí zabývali především regulací výkupu kovů, problematikou sociálního bydlení, novelou zákona o přestupcích, protidrogovou problematikou či církevními restitucemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii