Vostrá (KSČM): Ideologické spory v obcích jsou při tvorbě nových koalic nesmyslné

22.10.2014 12:21

V posledních dnech se začaly ozývat hlasy, které kritizují naši možnou účast v obecních koalicích s hnutím ANO či jinými, nově vzniklými lokálními hnutími.

Vostrá (KSČM): Ideologické spory v obcích jsou při tvorbě nových koalic nesmyslné
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Jde o další přenášení ideových sporů celostátní politiky na komunální úroveň. Tentokráte po volbách. Na komunální úrovni přece nejde o velkou a mnohdy nesrozumitelnou celostátní politiku, ale o jasná praktická řešení lokálních problémů obcí a měst. Pokud občas slyšíme, že jde hlavně o opravy chodníků, úpravu zeleně, územní plány či místní služby sociální péče atd., tak se výjimečně nejedná o zjednodušování, ale zkrátka o fakt. Někteří představitelé politických stran bohužel díky absenci vlastního zajímavého programu, nebo alespoň myšlenky, mají tendenci přesto dělat místní politiku ideologicky. Pravdou je opak. KSČM, ač tradiční strana, nemá problém se spojit s novými hnutími, která sdílejí shodný názor na správu obcí, a nově vznikající koalice potvrzují, že ani nová hnutí tento problém také nemají. Je to důkaz, že je KSČM díky svému předchozímu působení v komunální politice brána velmi vážně, a že výsledky jejích zástupců nejsou vůbec zanedbatelné. A místní občané jsou schopni toto lehce rozlišovat. Komunisté prokázali, že jsou schopni prosadit důležitá opatření a projekty ve městech a obcích a já jim chci popřát další úspěchy i v novém volebním období.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…