Vostrá (KSČM): Pozor, Janeček znovu na scéně!

12.12.2013 8:49

Již delší dobu mnoho z nás „baví“ výroky politického cestovatele Janečka. Bývalý předseda ODS v Praze 11, následně kandidát za Hlavu vzhůru, dnes pověřený předseda Občanské konzervativní strany. Člověk, který mluví o něčem, co sám nikdy nezažil. Jeho poslední výrok však překročil únosnou mez.

Vostrá (KSČM): Pozor, Janeček znovu na scéně!
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Nemám nic proti rozdílným politickým názorům, ale okomentovat navýšení minimální mzdy tím, že se navýší výrobní náklady firem, zaměstnavatel bude muset odvádět větší sociální a zdravotní pojištění a stát je použije na udržení a podplácení lidí, co nechtějí pracovat, je trochu moc.

Janeček, o kterém se píše jako o kamarádovi pražských kmotrů Hrdličky a Janouška, se patrně sám do situace, kdy nemůže najít práci, nedostal. Ve většině případů jde totiž o to, že lidé marně shánějí práci a rozhodně nekalkulují s tím, že je bude stát uplácet sociálními dávkami. Jeho nová politická strana je jenom další z možností Janečkova zviditelnění.

Myslím, že ODS si může oddechnout, že se s tímto spasitelem dokázala rozloučit. Věřím i v to, že v nové straně, kterou tento cestovatel prezentuje, se najde i pár slušných lidí, kteří mu vysvětlí, že zvýšení základní mzdy není rozhodně úplatek. A možná by bylo dobré, kdyby tento podivný politik žil alespoň jeden měsíc z peněz jako ti, které osočuje. Vsadím se, že dnes ani neví, kolik stojí rohlík či máslo. Politika, kterou on vidí svým pokřiveným pohledem, není pro nás opravdu akceptovatelná.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…