Vostrá (KSČM): Sobotkovo referendum aneb jak nenaštvat koalici

16.06.2014 10:30

S halasnou prezentací s nádechem maximální demokracie proklamuje ČSSD referendum o tom, jakou představu bude strana v dalším období mít o svém směřování.

Vostrá (KSČM): Sobotkovo referendum aneb jak nenaštvat koalici
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Demokratické zásady berou za své, zřejmě až tak zvědavé vedení strany na názor svých členů není. Spíše počítá s tím, že nejen členové, ale i občané už zapomněli na volební sliby ohledně referenda o církevních restitucích. Jeroným Tejc patrně nepostihl celkový cíl tohoto referenda a na chvilku uvěřil, že bude dobré angažovat se v jeho obsahu. Se zlou se však potázal. Nápad na dotaz týkající se restitucí byl velmi rychle zamítnut, jen to zdůvodnění nějak pokulhává. Prý by tato otázka způsobila rozkol v koalici. Bláhoví občané ve své naději, vkládané v levicového premiéra, jen nevěřícně kroutí hlavou. Že by až tak nešlo o zastání se těch, kteří dali ČSSD své hlasy, ale spíše o udržení si vysokých postů ve vládě? Patrně ano, jinak si totiž nejde argumentaci Bohuslava Sobotky vysvětlit. Je otázkou, zdali to budou akceptovat členové strany a jak na to zareagují občané v nadcházejících volbách do Senátu Parlamentu ČR a také v komunálních volbách. Všichni budeme více přemýšlet o tom, zdali jde o skutečný program, který chce ČSSD dodržet či jen o volební lákadlo, aby dostala hlasy.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.