Wolf (KDU-ČSL): Praha má zhotovitele projektu obnovy Průmyslového paláce

04.04.2017 13:03

Hlavní město již zná zhotovitele projektové dokumentace na dostavbu vyhořelého křídla Průmyslového paláce a rekonstrukci křídla stávajícího. Nejvýhodnější nabídku rozhodnutím Rady hl. m. Prahy z 31. 3. 2017 podal uchazeč VPÚ Deco Praha, a.s., s nabídkovou cenou 37 898 000 Kč bez DPH. Součástí zadání je i projektová dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení.

Wolf (KDU-ČSL): Praha má zhotovitele projektu obnovy Průmyslového paláce
Foto: Antonín Lavrenčík
Popisek: Jan Wolf, lídr KDU- ČSL v Praze

Na základně vyhotovené projektové dokumentace bude Průmyslový palác opět obnoven jako ústřední dominanta pražského Výstaviště a znovu bude v plném rozsahu sloužit svému účelu.

„Průmyslový palác v areálu pražského Výstaviště patří zcela jistě k nejvýznamnějším stavbám konce 19. století nejen v Praze, ale celé České republice. Jsem velice rád, že se po téměř deseti letech učinil zásadní krok vedoucí k jeho rekonstrukci a obnově. Revitalizace Výstaviště v Holešovicích patří mezi současné priority města v rámci rozvoje cestovního ruchu a výstavnictví,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Wolf.

Průmyslový palác je ústřední stavbou areálu Výstaviště v Praze Bubenči. Byl vybudován v roce 1891 pro Zemskou jubilejní výstavu podle projektu arch. Bedřicha Münzbergera. Stavba byla rozdělena na výškově dominantní střední dvoranu, k níž byla po obou stranách připojena křídla. Po skončení Zemské jubilejní výstavy sloužil dále k výstavním účelům. V letech 1952 – 1954 byla budova zrekonstruována podle projektu arch. Pavla Smetany. Rekonstrukcí byla zčásti proměněna na společenský a taneční sál a sloužila nejen k výstavním, ale i kulturním a společenským akcím (plesy, sjezdy atd.).

Dne 16. 10. 2008 došlo v Průmyslovém paláci k požáru, při kterém bylo zcela zničeno levé křídlo budovy. Také na ostatních částech objektu byly způsobeny značné škody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.