Zahradil (ODS): Chceme v Evropském parlamentu debatu o vakcinační strategii

06.01.2021 7:33

Tiskové prohlášení předsedy europoslaneckého klubu ODS

Zahradil (ODS): Chceme v Evropském parlamentu debatu o vakcinační strategii
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Europoslanecký klub ODS se pokusí prosadit na příští plenární zasedání Evropského parlamentu debatu o vakcinační strategii. Informace z otevřených zdrojů totiž budí řadu otázek. Především vznikají spekulace, že z úrovně EU není zajištěn dostatečný počet vakcinačních dávek tak, aby mohlo dojít k rychlému proočkování podstatné části populace zemí EU. Evropská komise objednávala vakcíny v různém množství od několika výrobců (Sanofi, AstraZeneca, CureVac, Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech), není však jasné podle jakého klíče a požadavků.

Je třeba, aby Evropská komise rozptýlila podezření, že situaci podcenila, že objednávala pozdě či v nedostatečném množství nebo že snad dávala přednost jen některým výrobcům. Chceme také, aby nám Evropská komise představila jasný plán, jak hodlá v příštích měsících zajistit pro členské země dostatečné množství vakcíny, založený na kritériích rychlosti, spolehlivosti, efektivity a schopnosti vakcíny vyrobit a bezpečně distribuovat.

Oslovili jsme v této věci písemně vedení naší politické frakce ECR a budeme usilovat o zařazení příslušného bodu na jednání pléna prostřednictvím Konference předsedů politických frakcí.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.