Zahradil (ODS): Juncker by měl odstoupit, ztratil důvěru

15.11.2014 7:32

Podle prvního místopředsedy ODS Jana Zahradila by setrvání Jean-Claude Junckera v pozici předsedy Evropské komise vážně poškodilo reputaci této instituce i Evropské unie jako celku.

Zahradil (ODS): Juncker by měl odstoupit, ztratil důvěru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Evropská komise nyní vede vyšetřování kvůli daňovým únikům, které sám předseda této komise jako tehdejší premiér a ministr financí kryl. To je neudržitelná situace," říká Jan Zahradil. "Ještě v červenci sliboval Juncker europoslancům, že bude rozhodně bojovat proti daňovým únikům a podvodům, přesně ve stylu ´zloděj křičí - chyťte zloděje´. Takový člověk nemůže dál zůstat v čele Evropské komise."

Aféra LuxLeaks, která naplno propukla minulý týden, odhalila složité finanční operace, které umožňovaly stovkám velkých firem vyhýbat se placení daní v jejich domovských státech. Vše posvěcovala lucemburská daňová správa, a to i v době, kdy byl Jean-Claude Juncker ministerským předsedou a šéfem státní pokladny."

"Europoslanci KDU-ČSL a TOP 09, jejichž kandidátem pan Juncker byl, zatím mlčí. Jsem velmi zvědav, jak a jestli vůbec zaujmou ke skandálu svého kandidáta nějaké stanovisko," uzavírá Jan Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Zahradil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…