Zajíčková (ODS): Do ankety jsme zapojili odborníky, opozici i občany

12.01.2021 16:47

Jak se žije v jednotlivých lokalitách Prahy 5 a jaké změny by zde občané uvítali? Speciální vydání radniční Pětky přináší výsledky podzimní ankety.

Zajíčková (ODS): Do ankety jsme zapojili odborníky, opozici i občany
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Občanům Prahy 5 míří do schránek speciální vydání radničního magazínu Pětka. Jeho obsahem je stručný přehled výsledků podzimní ankety o životě v jednotlivých lokalitách Prahy 5. Radnice má díky výsledkům detailní přehled o tom, co trápí obyvatele v konkrétních místech i jaké změny by v budoucnu uvítali.

„Výsledky nám pomáhají s tvorbou strategického dokumentu, který bude obsahovat vize a plány rozvoje  Prahy 5 pro následujících deset let. Pro rozumný a udržitelný rozvoj městské části považuji takový dokument za klíčový a i z tohoto důvodu jsem se vedení jeho přípravy ujala. Do jeho tvorby jsme zapojili 60 členů odborných skupin, včetně zástupců opozice, odborníků jako jsou ředitelé škol nebo architektů, ale především také 2300 obyvatel celé Pětky” říká starostka městské části Praha 5 Renáta Zajíčková (ODS).

Nejpočetnější skupinu respondentů tvořili obyvatelé Barrandova, Smíchova a Košíř. Dvě třetiny z celkového počtu hlasujících hodnotí život v Praze 5 sedmi a více body z celkových deseti, polovina pak považuje úroveň svého života za rostoucí. Z vybraných témat obyvatelé akcentovali především životní prostředí, kvalitu a dostupnost parků, dále pak parkování, dopravní infrastrukturu včetně té cyklistické a zajištění bezpečnosti a čistoty v některých ulicích. Podrobné výsledky pro jednotlivé lokality včetně dalších informací k samotné Strategii jsou dostupné na stránce https://www.praha5.cz/strategie/

„Občané nám řekli, jak se jim zde žije a jakou by Prahu 5 v budoucnu chtěli mít. My jsme se pečlivě zaměřili na jednotlivé lokality. Nemusíme pracovat s žádnými dojmy. Jasně zaznělo, co a hlavně kde si obyvatelé přejí zlepšit nebo vybudovat. Občanům Strategie 2030+ přinese určitou jistotu, stabilitu a kontinuitu rozvoje místa, kde žijí a tráví čas s rodinou, budoucím politickým reprezentacím pak jasný směr a cíl. Věřím, že právě díky tomu bude dokument trvanlivý, funkční a politiky většinově přijatý. Pětce to umožní se kontinuálně a smysluplně rozvíjet” dodává starostka Zajíčková (ODS).

Proběhlou anketou příprava strategie nekončí. V následujících měsících budou pracovní skupiny navrhovat projekty a řešení pro dané lokality jako jsou například parkovací dům na Barrandově, volnočasové hřiště v Hlubočepích, nebo mateřská školka v Košířích. Občané se opět mohou svými názory do tvorby dokumentu zapojit. Pokud situace neumožní veřejná setkání u kulatých stolů, radnice připraví workshopy v online podobě.

Podrobné výsledky dle cílových skupin a lokalit, grafy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.