Zdechovský (KDU-ČSL): Američané se baví dokumentem o splácení dluhu Kuby rumem a doutníky

14.05.2018 10:13

Jedna z nejznámějších a nejúspěšnějších amerických nezávislých dokumentárních společností Mel films věnovala jeden ze svých dokumentů České republice. Utahuje si z nápadu, že Kuba zaplatí svůj historický dluh z doby socialistického přátelství rumem.

Zdechovský (KDU-ČSL): Američané se baví dokumentem o splácení dluhu Kuby rumem a doutníky
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Ten nápad byl natolik absurdní, že se produkce vydala na Kubu a do České republiky zjišťovat o celém nápadu více podrobností. Pro Američany je totiž něco podobného naprosto obskurdní a nepředstavitelné,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský, který v dokumentu popisuje svou misi na Kubu, kde se setkal s disidenty pronásledovanými tamním komunistickým režimem.

Úspěšný dokument se točil v Praze a Hradci Králové

Dokument se točil v srpnu 2017 v Hradci Králové a v Praze, kde se dokumentaristé pokusili setkat i s bývalým ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem nebo zástupci ministerstva financí. Ti však vystoupit v dokumentu nakonec odmítli s odkazem na velkou zaneprázdněnost. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Filmaře nejvíc fascionovalo, jak může někdo na podobný nápad přistoupit. Legraci měli také z představy, jak by Česko bylo zaplaveno kubánských rumem,“ dodal europoslanec Zdechovský, který se nápadu vysmál i ve svém blogu.

Dokument byl zveřejněn před dvěma měsíci a už nyní má obrovsky pozitivní ohlas. Řada komentářů pod samotným dokumentem ukazuje, že diváci se při jeho shlédnutí příjemně bavili. O nápadu informovalo i několik známých televizních stanic včetně BBC.

Celý dokument je ke zhlédnutí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách