Zdechovský (KDU-ČSL): Jsem rád, že aktivní lidé se sdružují a mají možnost se vzájemně vzdělávat

18.10.2015 13:50

V Hradci Králové se otevře mezinárodní pobočka mladých podnikatelů

Zdechovský (KDU-ČSL): Jsem rád, že aktivní lidé se sdružují a mají možnost se vzájemně vzdělávat
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Ve čtvrtek  22. října v 18 hodin v Park Golfu v Hradci Králové otevře prezident mezinárodní neziskové organizace Junior Chamber International (JCI) Ismail Haznedar pobočku sdružující mladé aktivní podnikatele z Královéhradecka a Pardubicka.

„Nově vznikající pobočka již nastartovala spolupráci s lokální pobočkou celosvětové studentské organizace AIESEC. Plánuje rozjet projekty v oblasti rozvoje podnikatelského prostředí i společenské odpovědnosti,“ přiblížil první lokální prezident nové pobočky s názvem JCI East Bohemia  Jan Šťásek a dodává, že návštěva  Ismaila Haznedara je vůbec první návštěvou předního představitele této organizace od založení JCI v České republice od roku 2011.

Záštitu nad otevřením pobočky přezval europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se věnuje podpoře mladých podnikatelů. „Junior Chamber International je celosvětovou organizací mladých aktivních občanů mezi 18 a 40 lety, kteří prostřednictvím akcí a projektů realizují pozitivní změny ve společnosti. Velmi vítám založení pobočky v Královéhradeckém kraji, jsem rád, že aktivní lidé se sdružují a mají možnost se vzájemně vzdělávat a vyměňovat zkušenosti, a to napříč státy celého světa,“ vyjádřil europoslanec Zdechovský.   JCI době má 4 lokální pobočky – v jižních a západních Čechách, v Praze a nově i ve východních Čechách, celosvětově má 180 000 členů ve více než 130 zemích . V  letošním roce slaví  JCI sto let od svého založení.

JCI Czech Republic, z.s. je neziskovou organizací mladých aktivních podnikatelů, manažerů či studentů z celé České republiky. Mezi jejími členy naleznete pracovníky z různých oborů soukromé i státní sféry, kteří se zaměřují na rozvoj a kultivaci tuzemského podnikatelského prostředí, získávání nových znalostí a dovedností, realizaci projektů v oblasti vzdělávání i sociální odpovědnosti. V České republice má JCI aktuálně kolem sta členů v rámci čtyř poboček. První pobočka vznikla v roce 2010 v jižních Čechách (JCI South Bohemia), druhá o rok později v západních Čechách s hlavním sídlem v Plzni (JCI West Bohemia) a v roce 2013 JCI Prague. V současné době nově vzniká pobočka JCI East Bohemia v Hradci Králové. Mezi stěžejní projekty JCI v České republice patří např. Plzeňský a Českobudějovický business kotel, či tzv. Čaj o páté, networkingová setkání, jejichž cílem je výměna kontaktů, know-how a obecně podpora spolupráce. V oblasti vzdělávání byl v roce 2013 nastartován projekt Fit4jobs, jehož cílem je příprava studentů středních a vysokých škol na budoucí povolání a to formou realizace přednášek, pracovních pohovorů na nečisto, stínování manažerů či dlouhodových stáží ve firmách. V rámci společenské odpovědnosti lokální pobočky spolupracují s dalšími neziskovými organizacemi v regionu a pomájí potřebným.

Odlišností JCI od jiných neziskových organizací je široké pole působnosti, odlišný přístup k realizaci projektů, který spočívá v zapojení aktérů z oblasti samosprávy a státní správy, businessu a neziskového sektoru, a zabezpečuje dlouhodobou udržitelnost a pozitivní dopad na společnost. Třetím hlavním specifikem JCI je mezinárodní orientace, která umožňuje podporu mezinárodního obchodu, výměnu zkušeností a know-how napříč státy. JCI Czech Republic je plnohodnotným členem celosvětové organizace Junior Chamber International (JCI) od roku 2013. Celosvětově má JCI na 180 000 členů ve 130 zemích světa a 5 000 lokálních poboček. Mezi významné členy této organizace patřili i takové osobnosti jako Bill Clinton, John F. Kennedy nebo Kofi Annan.

Ismail Haznedar, světový prezident Junior Chamber International pro rok 2015

Konzultant v oblasti obchodních strategií zaměřených na startupy, business modelování a strategické plánování. Je jednatelem turecké společnosti Stratejik Isler, certifikovaný konzultant v oblasti managementu (CMC) a člen Společnosti pro strategické plánování (SPS). Je členem JCI od roku 2005, od roku 2008 zastává nepřetržitě posty ve výkonných pozicích v rámci JCI Turecko i celosvětového vedení Junior Chamber International. V loňském roce byl výkoným viceprezidentem JCI pro Evropu a letos zastává zastává funkci světového prezidenta JCI.
Více informací naleznete zde: http://www.ismailhaznedar.com

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.