Zdechovský (KDU-ČSL): Situaci v okolí Želivky je nutné co nejdříve řešit

18.09.2014 8:49

Lidé žijící v obcích kolem vodní nádrže Želivka na Havlíčkobrodsku, která zásobuje pitnou vodou hlavní město Prahu, se dlouhodobě potýkají s kritickou situací kvůli chybějícímu mostu přes nádrž. Želivka uměle rozdělila oblast na dvě části. Jediný most, který je spojuje s okolím, je navíc v havarijním stavu a musela na něm být omezena tonáž.

Zdechovský (KDU-ČSL): Situaci v okolí Želivky je nutné co nejdříve řešit
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Situace je velmi vážná a je nutné ji co nejdříve řešit. Zástupci obcí se marně snažili o tomto krizovém stavu jednat s Povodím Vltavy, ministerstvem zemědělství ministerstvem i životního prostředí. Obrátil jsem se proto osobním dopisem na premiéra Bohuslava Sobotku a na ministra zemědělství Mariana Jurečku,“ popisuje europoslanec a také rodák z Kožlí u Želivky Tomáš Zdechovský. S ministrem zemědělství Marianem Jurečkou se Zdechovský společně se zástupci obcí setká 7. listopadu v Ledči nad Sázavou.                                  

Přehnaná omezení v okolí nádrže brání rozvoji regionu

Nový most mezi obcemi Martinice a Kožlí, s jehož výstavbou počítá územní plán obce, by propojil břehy a vyřešil zmiňovanou objížďku. Zároveň by propojení Želivky vedlo k oživení regionu, který v sobě skrývá potenciál cestovního ruchu. Jeho rozvoji ale brání přehnaná omezení, která na Želivce panují. Kolem nádrže platí zákaz vstupu, přestože je tam spousta historických památek.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…