Zdechovský (KDU-ČSL): Všichni podnikatelé kradou

16.02.2014 12:52

Podnikatelé v České republice kradou. Alespoň tak mluvili některé politické strany a hnutí v rámci předvolebních kampaní o podnikatelích , kteří tu platí daně a zaměstnávají další lidi.

Zdechovský (KDU-ČSL): Všichni podnikatelé kradou
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Podnikatelé v České republice kradou. Alespoň tak mluvili některé politické strany a hnutí v rámci předvolebních kampaní o podnikatelích , kteří tu platí daně a zaměstnávají další lidi. Když pominu fakt, že většina politiků podnikání a daním vůbec nerozumí, chtěl bych vidět jediného střízlivého politika, který by si své teplé místo s jediným podnikatelem vyměnil.

Rád bych všem politikům vzkázal, aby si vážili všech českých podnikatelů, kteří přes ekonomickou krizi v naší republice stále působí, zaměstnávají lidi a odvádí naší reublice daně. Podnikatelé jsou totiž lidé, kteří jsou zvyklí se přizpůsobovat a není pro ně problém se kdykoliv zvednout a přesunout o 500 km jinam a tam začít podnikat. Tak buďme rádi, že zůstávají doma. Pokud bude politická situace v České republice i nadále nestabilní, platit to určitě nemusí.

Většina podnikatelů v České republice si zvykla na to, že jim stát vůbec nepomáhá. Výkon státní správy je často jalový a mnohdy úřady proti sobě svými rozhodnutími bojují. Pro podnikatele je však v tuto chvíli důležité, aby se politická situace v České republice zklidnila a stát jim hlavně svými rozhodnutími neškodil. To je důležité především pro investice a čitelnost ČR pro zahraniční partnery.

Podnikatelé se umí přizpůsobit

Za poslední tři roky firmy musely přežít opakované zvyšování daní a především „buzerační“ výkon státní správy (například zavedením systému zdravotních prohlídek). A to už nemluvím o nesmyslném zvýšení DPH schváleném až v poslední den starého roku. Ale podnikatelské prostředí se přizpůsobilo a je stabilní.

Politici a především nová vláda by si měli uvědomit, že za poslední čtyři roky si podnikatelé museli hodně utáhnout opasky. Obrátili svou pozornost na získávání kontaktů v zahraniční a drželi českou ekonomiku investicemi. A nyní už pouze chtějí, aby politici se dokázali domluvit na stabilním prostředí a neškodili. I třeba přihlouplými výroky o tom, jak „podnikatelé kradou“, jsou "parazity", nebo šidí český stát. Ne drazí politici, oni ho také z velké části živí. Tak dříve než si budete opět dávat živnostníky a podnikatele do pusy, tak si to dvakrát rozmyslete.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…