Zelení: Kámen z lomu Dobkovičky lze odvážet po kolejích, jsou vzdálené jen pár set metrů

09.01.2017 9:17

V aktuální debatě o budoucnosti lomu Dobkovičky v těsné blízkosti nově otevřeného úseku dálnice D8 chybí podle zástupců ústecké krajské organizace Strany zelených jeden důležitý argument – kámen lze z kamenolomu odvážet po kolejích, které vedou v jeho těsné blízkosti. Nemusela by se tak kvůli tomu stavět další mimoúrovňová křižovatka v Dobkovičkách a obcím by se stejně ulevilo.

Zelení: Kámen z lomu Dobkovičky lze odvážet po kolejích, jsou vzdálené jen pár set metrů
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Kámen se na vagony překládal ještě v tomto tisíciletí, neexistuje žádná překážka, proč by se tak nemohlo dít také dnes,“ říká k tématu krajský předseda Strany zelených Jiří Škoda a dodává: „Ve stanici je nyní minimální provoz a do obnovení trati směrem na Teplice je čas např. na vybudování případné vlečky.“

Myšlenka ministra dopravy o nákupu kamenolomu za desítky až stovky milionů korun z peněz daňových poplatníků jen podtrhuje nevhodnost umístění dálnice D8 do této lokality Českého středohoří. I teď po jejím otevření se tak řeší řada nelogičností vzniklých při jejím projektování.

„Obcím v bezprostřední blízkosti dálnice vůbec nepomohla zbavit se těžkých kamionů naložených kamenem, co přes ně každý den jezdí, přitom stačilo, aby projektanti před 25 lety při přípravě dálnice namalovali do projektu sjezd ke kamenolomu,“ přidává svůj názor místopředseda krajských zelených Adam Souček.

Trať Lovosice – Teplice je právě za Dobkovičkami momentálně přerušená, poškodil ji společně s rozestavěnou dálnicí D8 sesuv v roce 2013. I díky petiční iniciativě Zachraňme trať Středohořím (www.zachranme097.cz) organizované Stranou zelených se již pracuje na její obnově. V provozu by podle dřívějších vyjádření měla být v roce 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…