Zelení: Pomoc rodičům v nouzi

05.12.2020 13:06

V prvním adventním týdnu jsme spustili bezplatnou právní poradnu pro rodiče, kteří řeší právní či sociální problémy.

Zelení: Pomoc rodičům v nouzi
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Mnozí rodiče, hlavně samoživitelky a samoživitelé, se v posledních měsících dostávají do obtížných situací a stres se projevuje i na jejich zdraví a na atmosféře v rodině, která často houstne.

„Moc si proto vážím skupiny lidí kolem Pro KRAJinu, kteří se rozhodli vytvořit bezplatnou právní poradnu. Jsou mezi nimi právníci, sociální pracovníci, a dále dobrovolníci, kteří budou pomáhat s počátečním kontaktem a shromážděním potřebných podkladů“, říká Josef Šedlbauer. 

Poradna bude sloužit hlavně rodičům, kteří bydlí v Liberci nebo v Jablonci nad Nisou. Příklady problémů, které je možné řešit: dostali jste výpověď v práci a myslíte si, že není platná; dostali jste výpověď z nájmu a myslíte si, že to bylo neprávem; nevíte nebo si nejste jistí, na jaké sociální dávky máte nárok; řešíte problémy při předávání dětí s ex-partnerem. Bude samozřejmě možné řešit mnoho různých situací, a pokud v nějaké z nich nedokážeme pomoci, dozvíte se to už po úvodním kontaktu. Fungování poradny vysvětluje její koordinátor Tomáš Neděla: „Nejprve s vámi kontaktní pracovník probere, co vás trápí. Zjištění zkonzultuje s právníky a sociální pracovnicí, a dá vám vědět, jestli vaši potíž může poradna pomoci řešit. Pokud ano, tak se vaším problémem začne odborný tým zabývat, a následně vám pošlou návrh řešení a proberou ho s vámi. Je důležité, abyste všemu rozuměli, takže bude možné klást doplňující otázky“, zdůrazňuje T. Neděla.

„Poradna bude provozována dobrovolnicky, a pokud si myslíte, že k její činnosti můžete přispět svojí zkušeností nebo financemi na provoz, budeme rádi, když nás kontaktujete. Webové stránky poradny a kontaktní formulář jsou na adrese ….“, dodává iniciátorka poradny Anna Kšírová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.