Zelení a Piráti jdou ve volbách společně otevírat kraj. Povede je Berg

16.02.2016 19:50

Otevřený kraj (OK) - tak zní název volební koalice Strany zelených a Pirátů, pod kterým obě strany společně kandidují do podzimních krajských voleb. V čele kandidátky bude stát vsetínský zastupitel a internetový podnikatel Michal Berg (SZ).

Zelení a Piráti jdou ve volbách společně otevírat kraj. Povede je Berg
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

“Vzájemná spolupráce se oběma stranám osvědčila na řadě míst v kraji. Je proto logické, že jsme našli společnou řeč i v krajských otázkách a společně tak dokážeme nabídnout voličům to nejlepší z osobností i programů obou stran,” okomentoval koaliční spolupráci Michal Berg.

Programově chce koalice upozorňovat na zásadní problémy životního prostředí, mezi které patří narůstající sucho a nedostatek vody. Chce zároveň klást důraz na transparentnější fungování krajského úřadu. Ten v minulém roce obdržel anticenu za nejméně otevřenou instituci směrem k občanům. “Naší prioritou bude nastavit standardy komunikace s veřejností směrem k co největší otevřenosti. Nebývalá arogance úředníků i politiků “jedenadvacítky” musí skončit,” uvedl předseda Pirátů ve Zlínském kraji Petr Tkadlec.

Dalšími programovými prioritami koalice bude přilákání většího množství lidí k veřejné dopravě a zavedení integrovaného dopravního systému nebo podpora lokálních a drobných zemědělců, například prostřednictvím zavádění lokálních potravin do školních jídelen. “Budeme rovněž důrazně vystupovat proti všem populistům nabízejících laciné a jednoduché recepty na složité problémy a rozdmýchávačům nenávistných nálad ve společnosti,” zdůraznil Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…