Zelení a Piráti pro 13: Nechceme být kasinem Prahy! Proč je koalice proti lidem?

16.04.2015 21:33

Zelení a Piráti včera na zastupitelstvu Městské části Praha 13 navrhli k projednání a schválení nulovou toleranci hazardu na území městské části.

Zelení a Piráti pro 13: Nechceme být kasinem Prahy! Proč je koalice proti lidem?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

V těchto dnech probíhá připomínkové řízení k novele celopražské „hazardní“ vyhlášky a pražské městské části byly vyzvány k vyjádření. Koalice ODS, ANO a ČSSD však tento bod odmítla zařadit na program jednání.

„Zelení nulovou toleranci hazardu na Praze 13 prosazovali již v minulém volebním období. To, že se vedení městské části otázkou hazardu odmítá zabývat ve chvíli, kdy se projednává novela celopražské vyhlášky a městské části jsou de facto vyzvány k vyjádření stanoviska, je podle našeho názoru nepřijatelné. Nechceme být kasinem Prahy,“ říká předsedkyně klubu Zelení a Piráti pro 13 Zuzana Drhová.

„Prahy 13 se dnes mohla zařadit mezi dobré čtvrti, jako jsou Praha 2, Praha 6, Praha 7 nebo například Praha 8, které již ze svého území hazard vykázaly nebo k tomu učinily potřebné kroky.  Z komunikace s občany víme, že herny lidem na Praze 13 vadí a přístup stávající koalice proto považujeme za chybu,“ doplňuje zastupitel František Nejedlý (SZ).

Zastupitelstvo se zároveň opakovaně odmítlo zabývat návrhem Zelených a Pirátů na úpravu jednacího řádu, který by umožnilo větší transparentnost jednání zastupitelstva, například skrze přímý přenos jednání zastupitelstva na internetu. Stejně tak nebyl k jednání zařazen bod interpelace a různé, které Zelení a Piráti také navrhovali.

„Jednání Zastupitelstva Hlavního města Prahy, stejně jako řady dalších pražských městských částí, je živě přenášeno na internetu. Praha 13 na internetu zveřejňuje pouze stručný zápis a usnesení. Nepovažujeme to za dostatečné a chceme, aby na Praze 13 platily stejné standardy jako jinde. Koalice ODS, ANO a ČSSD asi nechce, aby občané mohli vidět, o čem a jakým způsobem se rozhoduje,“ říká zastupitel Tomáš Murňák (Piráti).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krajča (KSČM): Účelovost vládou prosazovaných změn volebních zákonů je zcela zjevná

4:31 Krajča (KSČM): Účelovost vládou prosazovaných změn volebních zákonů je zcela zjevná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě