Zlatuška (ANO): Prezident pláče na špatném hrobě. Jeho námitky jsou námitkami žáka spícího v poslední lavici

22.02.2016 11:49

Předseda školského výboru Zlatuška k společnému vzdělávání:

Zlatuška (ANO): Prezident pláče na špatném hrobě. Jeho námitky jsou námitkami žáka spícího v poslední lavici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Předseda Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PSP ČR Jiří Zlatuška odpovídá na dotaz médií k výroku prezidenta ČR: "Pokud inkluze skutečně začne, tak to bude jeden z mnoha nezdařených experimentů v našem školství, který dětem i učitelům uškodí."

Odpověď předsedy školského výboru PSP ČR Jiřího Zlatušky:

"Inkluze je v soudržné demokratické společnosti věcí běžnou a v podstatě nezbytnou. Prezident ale především pláče na špatném hrobě: v současné době projednávaná novela se netýká zavádění inkluze, nýbrž například otázek předškolního vzdělávání, charakteru testování při přijímacích zkouškách nebo maturit.

Inkluze se projednávala v novele školského zákona již před rokem a je součástí platného znění zákona, který prezident Zeman podepsal - jeho dnešní námitky jsou tak trochu námitkami žáka spícího v poslední lavici, který se zrovna probudil a namítá v hodině diferenciálního počtu, že něco nepostřehl v násobilce a že by raději všechno počítal jen modulo 2, protože je tak život jednodušší. Škoda, že pan prezident zjevně nemá čas na to, aby se podíval, jak je inkluze u nás připravována a realizována, než vznáší laické námitky vůči své stereotypní představě o školách a vzdělávání, nikoli k tomu, co MŠMT podle před rokem přijatého zákona realizuje. Navíc jsou to námitky, které v důsledku fakticky dehonestují pedagogickou obec."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…