Změna: Do vedení hnutí zvoleny osobnosti z Ostravy, Plzně a Hradce Králové

10.03.2014 16:13

Rušný víkend mělo politické hnutí Změna. V sobotu 8. března se v Praze uskutečnil jeho celostátní sněm, v neděli bylo završeno jednání se Stranou zelených o podpoře ve volbách do Evropského parlamentu.

Změna: Do vedení hnutí zvoleny osobnosti z Ostravy, Plzně a Hradce Králové
Foto: zmena.cz
Popisek: Politické hnutí Změna

Na sněmu byla celostátní rada rozšířena o představitele z regionů, kteří byli již velmi aktivní i v loňských parlamentních volbách. Zvoleni byli MUDr. Jan Síla z Ostravy, ing. Libor Witassek, MBA, z Opavy, Danuše Brabcová z Plzně, ing. arch. František Křelina z Hradce Králové, ing. Peter Harvánek z Ostravy a ing. arch. Jan Horký z Přerova.

Sněm rovněž schválil nové stanovy hnutí. „Musíme dávat pozor, abychom neopakovali chyby velkých stran, jako jsou velrybářství nebo závislost na podezřelých finančních zdrojích,“ varoval Jan Korytář, předseda Změny. „Naší silnou stránkou je to, že do politiky přivádíme kvalitní a schopné osobnosti se zkušenostmi z veřejného sektoru, které prosazují veřejné zájmy a nikoliv zájmy skupinové nebo osobní. Je dobře, že rosteme odspodu a že se snažíme rozhodovat konsensuálně.“

Změna se dále rozhodla, že ve volbách do Evropského parlamentu podpoří Stranu zelených. A Strana zelených na republikové radě spolupráci s politickým hnutím Změna schválila. Čtvrté místo kandidátky zaujme Zuzana Kocumová, náměstkyně libereckého hejtmana a místopředsedkyně Změny, spolu s ní budou na kandidátce Hana Gabrielová z Českých Budějovic a Jan Korytář.

„Účast lidi nominovaných za hnutí Změna na kandidátce Strany zelených je důkazem, že chceme na evropské úrovni prosazovat v podstatě totožný program. Pozitivní je, že na rozdíl od parlamentních voleb se dohoda o spolupráci zrodila poměrně snadno. Věřím, že můžeme přinést část rozhodujících hlasů, které zelené do Evropského parlamentu dostanou. Těší mě to i proto, že z dnešní republikové rady SZ jsem získala jasný pocit, že tato strana nebere Evropský parlament jako odkladiště nepříliš schopných politiků, ale jako místo, kde je možné pro Českou republiku dojednat naprosto zásadní věci, které nás často ovlivňují více, než si připouštíme,“ uvádí Zuzana Kocumová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Změna

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…