Zwyrtek (NEZ): Vy jste si nevšimli, že Německo už z EU vystoupilo?

05.02.2016 22:05

Včerejší debata u Jílkové mne opravdu bavila. Hlavně ti, kteří tvrdili, jak v EU musíme držet spolu.

Zwyrtek (NEZ): Vy jste si nevšimli, že Německo už z EU vystoupilo?
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Zkrátka, že je pro státy výhodné, když jaksi řeší vše společně. Nic proti tomu. Ale pak je nutné si položit otázku – Německo vystoupilo z Evropské unie kdy? Že jsme si toho nevšimli!

Protože jak jinak by bylo možné, aby si dělalo, co chtělo, a pozváním muslimských davů ohrozilo celou Evropskou unii?

Taky tam zaznělo degradačně, jak bychom si my, malí, mohli dovolit říkat USA, jakou má dělat politiku? A kdo jiný než USA rozbil sever Afriky? A teď to za ně Evropa odnáší. A proč bychom si my, tzv. malé státy Evropy, nemohly dovolit říct, že USA ohrožují touto politikou Evropu více než celý Putin?

Takže z celé té debaty jsem si vzal dvě věci – nelze věřit lidem, kteří v rámci EU rozdělují státy na ty, které mají poslouchat, kam řadí i naši Českou republiku, zatímco Německo si může dělat co chce, a nejde tam ani protestní nóta, a pak to, jak jsou naši politikové podělaní z USA, a to jen proto, že jsme tzv. malí.

Rád bych jim řekl, že Česká republika je svébytná země, která tu bude jak v EU, tak mimo EU, nesmí se nechat vydírat, a nesmí poklonkovat jiným jen proto, že jsou větší.

A to strašení, jak to všichni odneseme, když vystoupíme z EU, si také mohou nechat od cesty. Není to pravda. Byli jsme před Evropskou unií, budeme i po ní. A že za ten konec budou moci svou zahraniční politikou velkou měrou USA, bychom se neměli bát říct. Protože je to prostě tak. 

Kdyby byl takto „podělaný“ Masaryk, ještě jsme dnes byli součástí Rakouska-Uherska a šprechtili německy. A to si troufám říct, že poválečný rok 1918 byl mnohem složitější. Dnes se prostě jen Německo začalo chovat jako velmoc, která se nemusí nikoho ptát na nic, a Evropa zapomněla na své hranice. 

Hranice je třeba vybudovat, Německo umravnit a důrazně pokárat, imigranty poslat zpět a USA požádat o peníze na to, abychom napravili to, co oni způsobili svou stupidní poilitikou v Africe.  Ať si řeší svůj světadíl a nepletou se do Evropy. Protože ani USA nemohou všechno.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…