Konfrontovali jsme poslance ANO nepříjemným tvrzením. A tady je výsledek

03.07.2014 15:33

Jak je to s Královehradeckém ANO ve skutečnosti? Co se děje v zákulisí? ParlamentníListy.cz dostaly informace o tom, že se v ANO kandidátky údajně sestavují velmi podivným způsobem.

Konfrontovali jsme poslance ANO nepříjemným tvrzením. A tady je výsledek
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Minulý týden zveřejnily ParlamentníListy.cz rozhovor s bývalým členem ANO z Královéhradeckého kraje Janem Hýskem. Ten byl jeden z prvních členů v  kraji. A jak sám říká, do strany přivedl spoustu lidí.

Rozčarování přišlo po dvou letech při sestavování kandidáty do sněmovních voleb. Dle regulí si hradečtí členové sestavili kandidátní listinu, odsouhlasili a čekali na schválení vedení. Během jedné noci údajně došlo k celkové změně, doktor Hýsek spolu s dalšími kolegy byl vyškrtnut a přední místo obsadili současní poslanci Pavel Plzák a Martina Berdychová. Tuto kandidátku pak odsouhlasilo vedení strany.

Hýsek byl ze strany záhy vyloučen z důvodu porušení morálního kodexu. Konkrétní důvody mu prý sděleny nebyly.

Redakce ParlamentníchListů.cz se s dotazem o vysvětlení obrátila na výše zmiňované poslance Plzáka a Berdychovou. Poslankyně na dotaz nereagovala. Odpověď poslance Plzáka byla jednoznačná:   „Omlouvám se, ale sám komentovat výroky pana Hýska nebudu, on sám ví, jak vše bylo, protože jsme to dokonce i před veřejností rozebrali. Obraťte se na kteréhokoliv oblastního předsedu ANO v našem kraji, nechť Vám celou situaci popíše, abych nebyl osočován ze zaujatosti, nebo na bývalou hradeckou oblastní předsedkyni paní Filákovou. K osobě pana Hýska se mně nechce vracet, máme před sebou důležitější úkoly. To je vše, co k tomu mohu dodat“.

Problémy s kandidátkou prý nebyly pouze v Hradci Králové. Redakce obdržela informace o tom, že tyto Hýskem popsané zkušenosti měly i jiné kraje. ParlamentníListy.cz se situaci budou nadále věnovat.

MUDr. Jan Hýsek

  • DOMA
  • EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • mimo zastupitelskou funkci

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…