Okamura v obležení lidí prozradil své důležité zjištění o TOP 09

14.12.2013 18:59

REPORTÁŽ Placky s logem Úsvitu, ale také slivovici „Senátorku“ si mohli odnést z předvánočního jarmarku v obci Nezdenice u Uherského Brodu příznivci Tomia Okamury. Jeho tým právě tady totiž přišel podebatovat s lidmi o jejich problémech.

Okamura v obležení lidí prozradil své důležité zjištění o TOP 09
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura na předvánočním jarmarku

Na nedostatek příznivců si poslanec Okamura, alespoň pokud jde o Zlínský kraj, nemůže stěžovat. I v obci Nezdenice se okamžitě po svém příchodu dostal do centra zájmu místních lidí. Ti mu podávali ruce a fotili se s ním. Okamura přišel společně se členy svého týmu a kandidátem do Senátu Pavlem Talašem. Všichni pak rozdávali lidem placky s logem Úsvitu, ale také vzorky slivovice. „Dodal ji pan Talaš ze svých zásob. V některých vzorcích je i dvacet let stará slivovice,“ upozorňoval manažer Úsvitu Jaroslav Staník. Jeho slova mírně poopravil Okamura. „Je z různých vzorků, z různých úspěšných koštů slivovic ve Zlínském kraji,“ upřesňoval. Kromě slivovice, která šla na dračku, obcházeli členové Úsvitu lidi i s pozvánkami na koncert. „Zveme všechny na koncert Evy a Vaška 27. prosince v 16 hodin do Uherského Brodu. Jde o akci na podporu pana Talaše, kandidáta Úsvitu. Přijede i pan Okamura,“ oslovoval místní obyvatele s letáky na koncert Staník.

Na jarmarcích sbírá Úsvit podněty

Doprovázet kandidáta do Senátu bude Okamura v kampani i dál. „Máme toho spoustu. 30. prosince budeme ve Spytihněvi, tam bude zabíjačka. Těch akcí je opravdu hodně, ani si to nepamatuji. Zítra jsme třeba v Napajedlích nebo v Brodě,“ popsal Okamura. „Kampaň nespočívá v tom, že obcházíme jarmarky, to není pravda. Jde o to, aby se lidé mohli ptát a abychom jim mohli pomáhat. I na těchto akcích se na nás lidé obracejí se svými problémy, například s exekucemi nebo soudy. Je důležité sbírat kontakty, protože ti lidé nám říkají své podněty a pak jim můžeme konkrétně pomáhat. To je důvod toho, proč jsme tady,“ vysvětlil. Poslanec s lidmi diskutoval o situaci ve sněmovně a představoval jim kandidáta Úsvitu Talaše. „Jde o to, aby lidé věděli, že také tohle bude člověk, na kterého se mohou kdykoli obrátit,“ upozornil.

Úsvit prý zůstal jedinou opozicí

Jak řekl Okamura, náladu mu nepokazilo ani to, že se nestal místopředsedou sněmovny. „Na funkci nelpím. Ukázalo se, že některé politické strany dělají politické kšefty s TOP 09 hned po volbách, což bylo pro nás velmi důležité zjištění. Ještě před měsícem říkala ČSSD a KSČM, že nesouhlasí s Kalouskovou politikou a teď už umožňují zvolení jeho lidí do nejvyšších funkcí v České republice. Nejsem z toho smutný, jsem rád, že se vyjasnila situace hned ze začátku. Doufám, že voliči si to budou dobře pamatovat po celé volební období. My v Úsvitu budeme vždycky dodržovat náš program a politické kšefty odmítáme,“ uvedl Okamura, který také zopakoval, že politici nechtějí šetřit veřejné peníze. „Jsme teď jedinou skutečnou opozicí,“ dodal.

Kandidát Talaš nechce sloužit špatnému systému

Do diskusí s veřejností se rychle pustil i Pavel Talaš „Každý rozumný člověk v této zemi vidí, že se nachází na pokraji morální a ekonomické propasti. Já mám děti, mám vnuky a mám zájem na tom, aby žili v trochu jiné společnosti než té, která nás teď obklopuje. Už jsem dost starý člověk, abych měl svůj názor, abych dovedl poznat, co je dobré a co špatné. V žádném případě nechci být služebníkem špatných rozhodnutí a špatného systému. Proto věřím Tomiovi a Úsvitu, že pokud se nezmění politický systém této země, nic se nezlepší,“ vysvětlil pro ParlamentníListy.cz, proč se rozhodl kandidovat.

A jak vidí pevnost současné koalice? „Obávám se, že tito lidé se nebudou schopní domluvit. Na nějakou stabilní trojkoalici to nevypadá. Copak jim jde o sestavení vlády? Už teď se hádají o posty. Tak přeci nevypadá společný zájem,“ reagoval Talaš s tím, že se domnívá, že je reálné i to, že stát spěje k předčasným volbám. „Řekl bych tak 60 na 40 ve prospěch předčasných voleb,“ uvedl.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE
     

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…