TOPkař k Parkanové: ČR cestuje na Ukrajinu. Bohužel ne na fotbal

13.06.2012 22:13

Členové TOP 09 jsou žádostí, aby byla k trestnímu stíhání vydána jejich stranická kolegyně Vlasta Parkanová, zaskočeni. Pokud bude vyšetřována a případně obviněna ona, měla by ale prý podobně pykat celá tehdejší vláda.

TOPkař k Parkanové: ČR cestuje na Ukrajinu. Bohužel ne na fotbal
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA a Parkanová, koláž

Jen pár dnů poté, co alespoň zdánlivě lehce utichla kauza kolem z korupce obviněného poslance Davida Ratha, poutá pozornost médií i veřejnosti kauza nová.

Protikorupční policie totiž ve středu požádala Poslaneckou sněmovnu, aby jí k trestnímu stíhání vydala poslankyni Vlastu Parkanovou  (TOP 09). Je podezřelá z toho, že kvůli nákupu letadel CASA český stát "obrala" o 658 milionů korun.

Zástupci TOP 09, za niž v současnosti Parkanová ve sá cesta Sněmovně působí, jsou jejím obviněním překvapeni. "Žádost o vydání Vlasty Parkanové mě velice zarazila," řekla redakci poslankyně TOPky, Jana Kaslová.

Rezignace? Spekulace

"Jsem přesvědčená, alespoň z informací, které mi jsou známé, že nešlo o individuální rozhodnutí ministra, ale kolektivní rozhodnutí vlády, ještě navíc jednomyslné. Myslím si, že jakékoliv spekulace o rezignaci nejsou na místě," řekla redakci Kaslová.

Podobný názor sdílí i její stranický kolega. "Vzhledem k tom, že vláda jedná ve sboru, dovolím si spekulovat, že by obviněná měla být celá tehdejší vláda," řekl redakci Daniel Korte z TOP 09. "Je to pěkná cesta na Ukrajinu, bohužel ne na fotbal," uzavřel poslanec.

Vládě, která o nákupu letounů CASA rozhodla, předsedal Mirek Topolánek (ODS). Jejími členy byla řada členů i vlády součané, třeba Alexandr Vondra, Jiří Pospíšil nebo Karel Schwarzenberg.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…