Zeman se drží Ústavy, uvedl Cyril Svoboda. A varoval pravičáky

01.07.2013 19:44

Bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz prohlásil, že prezident Miloš Zeman postupuje zcela podle Ústavy. Jeho kroky jsou prý správné. A varoval vládní strany, že je odložení voleb jenom poškodí.

Zeman se drží Ústavy, uvedl Cyril Svoboda. A varoval pravičáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyril Svoboda

Svoboda soudí, že většinu dnes ve sněmovně nikdo nemá. „Podle mého názoru udělal prezident Zeman v této patové situaci krok, který povede k předčasným volbám. Žádná většina ve sněmovně už neexistuje. To by mohlo platit pouze v případě, že by se spolu dohodly ČSSD, ODS a TOP 09,“ uvedl v rozhovoru.

V případě odkladu voleb dopadne koalice ještě hůř

„Zároveň musím konstatovat, že řešení, pro které se Miloš Zeman rozhodl, není v rozporu s Ústavou,“ odmítá hlasy z vládní koalice, která prezidenta obviňuje z neústavního jednání. „Pro strany vládní koalice mám pouze jedno doporučení, a tím jsou předčasné volby. Jejich snaha prodloužit dobu před volbami o jeden rok nemá smysl.“

A pokračoval: „Je iluzorní si myslet, že koalice získá během onoho roku podporu veřejnosti. Efekt bude přesně opačný. Koaliční strany si ročním odkladem voleb koledují o to, že od veřejnosti 'dostanou' při volbách mnohem horší výsledek než jaký by mohly získat v předčasných volbách,“ myslí si Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Česko. Ostrov pracujících starců.“ Schillerová ve Sněmovně trhala Jurečkovy důchody

18:17 „Česko. Ostrov pracujících starců.“ Schillerová ve Sněmovně trhala Jurečkovy důchody

V Poslanecké sněmovně v úterý probíhá další z jednání o vládní důchodové reformě, kterou opozice tvr…