I jižní Čechy mají svá „volební nej“! Nejstaršímu je 90, nejmladšímu 18

13.10.2012 8:40

Volby do krajského zastupitelstva a části Senátu se kvapem blíží. Nejen boje politiků, stran a uskupení, ale i kuriozity budou zajímat česká média. ParlamentniListy.cz získaly i zajímavosti, která se v souvislosti s volbami týkají Jihočeského kraje.

I jižní Čechy mají svá „volební nej“! Nejstaršímu je 90, nejmladšímu 18
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Tak například nejstarším kandidátem ve volbách do zastupitelstva Jihočeského kraje je MUDr. Vladimír Vaňata, který kandiduje za volební stranu
REPUBLIKÁNSKÁ STRANA ČECH, MORAVY A SLEZSKA.

„Tomuto kandidátovi je 90 let a jde skutečně o nejstaršího kandidáta v Jihočeském kraji,“ potvrdil pro ParlamentniListy.cz vedoucí výstupního místapro volby do krajského zastupitelstva - Jihočeský kraj Jan Honner.

Nejmladšími kandidáty jsou ve věku 18 let, a sice: Lukáš Manz - Dělnická strana sociální spravedlnosti - STOP NEPŘIZPŮSOBIVÝM a Václav Polánský - Věci veřejné.

Nejmenšími okrsky jsou:
č 11 Milčice v obci Blatná, kde je17 zapsaných voličů. Dále okrsek číslo 5 Třitim v obci Žimutice, okres České Budějovice, tam je celkem 18 zapsaných voličů. A dále pak ještě 
okrsek č. 5 Rojice v obci Radomyšl, okres Strakonice, kde je 21 zapsaných voličů.

„Naopak největší okrsek je okrsek č. 1 ve městě České Budějovice, kde je 2799 zapsaných voličů. Značnou část z nich však tvoří osoby, které mají místo trvalého pobytu na ohlašovně pobytu magistrátu města a ve skutečnosti zde nebydlí.

Dalšími okrsky jsou: okrsek č. 1 ve městě Volary, zde je 1722 zapsaných voličů, okrsek č. 1 ve městě Kardašova Řečice – tam je 1642 zapsaných voličů.

V jižních Čechách je pak také celkem 850 přihlášených kandidátů do krajských voleb. Mužů je 624, žen 226. Nejvíce kandidátů je ve věku 50 a více let, těch je 385. Průměrný věk všech kandidátů je 47,02 – u žen je to 45,88 roku a u mužů 47,43.

Nejvíce kandidátů je bez politické příslušnosti: 294. Dále pak jich má ČSSD 59, ODS 56, KDU-ČSL 52 a KSČM 50. Naopak nejméně po třech je jich za Tábor 2020 – 3 lidé, stejně jako za Republikány.

Jižní Čechy nemají zatím žádného odvolaného, odstoupivšího ani zemřelého kandidáta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…