Končí Pavel Bělobrádek? Známe pravdu

07.07.2014 11:35

Vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek v reakci pro ParlamentníListy.cz popřel spekulace, které v souvislosti s jeho případnou kandidaturou do čela KDU-ČSL zaznívají v médiích. Podle svých slov nezaznamenal v této souvislosti žádné napětí uvnitř strany. Znovu zopakoval, že se svou kandidaturou na šéfa KDU-ČSL počítá, nicméně rozhodnutý ještě definitivně není.

 Končí Pavel Bělobrádek? Známe pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Anketa

Kdo by měl odstoupit z vlády?

4%
31%
34%
7%
1%
hlasovalo: 31101 lidí

„Ve většině stran se předsedové bojí, že přijdou o křeslo. U lidovců je to naopak – straníci se reálně obávají, že by mohli přijít o svého předsedu Pavla Bělobrádka. A připravují se na variantu, že předsednické křeslo nebude na jarním volební sjezdu obhajovat,“ píše se v pondělním vydání MF Dnes.

Sílí ve straně nervozita?

Podle informací deníku sílí ve straně nervozita před jarním volebním sjezdem, přičemž kolegové se údajně Bělobrádka snaží přesvědčit, aby v čele partaje ještě nějakou dobu setrval. „Byl bych radši, kdyby zůstal v čele, byla by to nejlepší varianta. Věřím, že kandidovat bude,“ řekl MF Dnes předseda lidoveckého poslaneckého klubu Jiří Mihola.

Na rozhodnutí je čas

Bělobrádek pak pro ParlamentníListy.cz uvedl, že žádné napětí uvnitř strany v souvislosti s jeho další budoucností v čele KDU-ČSL nezaznamenal. „Na rozhodnutí je čas do konce roku, zatím s kandidaturou počítám, uvidíme,“ zopakoval pak své vyjádření pro MF Dnes ParlamentnímListům.cz a doplnil, že informace o obavách lidovců ze ztráty svého předsedy přisuzuje okurkové sezóně.

Pavel Bělobrádek je předsedou KDU-ČSL od listopadu 2010. Strana se pod jeho vedením vrátila do Poslanecké sněmovny a uspěla také v evropských volbách. V roce 2013 byl zvolen poslancem PČR a následně místopředsedou Sněmovny. V lednu 2014 byl jmenován místopředsedou vlády ČR a ministrem bez portfeje pro vědu, výzkum a inovace.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…