Bártovi věří většina lidí

26.08.2010 8:03

Ministr dopravy a poslanec Věcí veřejných Vít Bárta má většinou podporu obyvatel. Lidé oceňují jeho plány na zastavení těch dopravních staveb, u kterých se nepodaří najít dostatečné úspory.

Bártovi věří většina lidí

Vliv na popularitu Bárty a jeho škrtů má rozhodně fakt, že 90 procent považuje dopravní stavby v Česku za předražené. Informace vyplývají z bleskového průzkumu společnosti SANEP.

Jde rovnou na věc

Vít Bárta odmítl takzvanou „dobu hájení" a svůj nástup do resortu zahájil tvrdými opatřeními, mezi které by se měly zařadit i audity a revize podezřelých smluv. Toto rozhodnutí vidí jako potřebné 90,3 procenta dotázaných.

Celá zpráva agentury SANEP zde

Kupodivu 42,9% účastníků průzkumu souhlasí i s plánem na pozastavení výstavby některých silnic a dálnic. Toto číslo podle SANEP naznačuje, že i nepopulární kroky nynějšího ministra dopravy můžou být v budoucnu vnímány jako dobré manažerské rozhodnutí. Celkově je zřejmé, že většinu obyvatel přitahuje Bártovo radikální jednání.

Práce i pro menší firmy

Internetový průzkum firmy SANEP proběhl ve dnech 23. - 25 srpna letošního roku a zúčastnilo se ho 2 826 osob ve věku od 18 do 69 let.

Ministr dopravy mimo jiné deklaroval, že hodlá umožnit i menším firmám vstoupit do zakázek na stavbu silnic, dálnic a možná i železničních koridorů.

Bártu hodnotí kladně převážně studenti středních a vysokých škol a podnikatelé, stejně tak i pravicoví voliči. Navíc má ministr podporu i části voličů nad 55 let. Naopak nedůvěryhodný se Vít Bárta zdá 28 procentům dotázaných, zhusta levicovým voličům se základním vzděláním.

Dále čtěte:
Plýtvání ministerstva: Bonbony stojící 14 korun se kupovaly za 50
Bárta zatrhl dostavbu železničních staveb 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…