Takto se rozladěný Andrej Babiš vyjádřil k tomu, že kvůli němu Sobotka musí zaplatit pokutu

04.06.2014 11:21

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dostal podle informací ČTK v přestupkovém řízení pokutu 10.000 korun za to, že navrhl ministra financí Andreje Babiše (ANO) do vlády bez lustračního osvědčení. Šéf hnutí ANO hned zareagoval a ParlamentníListy.cz obdržely vyjádření, které mluví o jeho rozladění z této zprávy a rovněž o ochotě zaplatit premiérovi pokutu i náklady.

Takto se rozladěný Andrej Babiš vyjádřil k tomu, že kvůli němu Sobotka musí zaplatit pokutu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Andrej Babiš je ochoten zaplatit Bohuslavu Sobotkovi částku 10 000 korun včetně nákladů,“ píše se ve zprávě. Pokutu vyměřili v přestupkovém řízení premiérovi za to, že ministra financí navrhl do vlády bez lustračního osvědčení. Andreje Babiše informace rozladila: „Rozhodnutí je nesmyslné a doufám, že se premiér odvolá,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz. Sám je také ochoten premiérovi případné výdaje uhradit. „Zaplatím mu tu částku včetně nákladů,“ potvrdil i našemu serveru.

Sobotka se může odvolat do poloviny června. A protože premiér, kterému hrozila sankce až ve výši 50 tisíc korun, s verdiktem nesouhlasí, tohoto práva využije. „Premiér Sobotka s tímto rozhodnutím nesouhlasí a v nejbližší době se proti němu odvolá," uvedlo tiskové oddělení Úřadu vlády.

Sobotka se neodvolal na poslaneckou imunitu

Žádosti o zahájení přestupkového řízení prý přišly na úřad kolem poloviny března. První se týkala Zemana a viní ho, že jmenoval Babiše bez lustračního osvědčení. Druhá pak byla podána proti Sobotkovi. Přestupku se měl dopustit tím, že Babiše bez lustračního osvědčení na místo ministra Zemanovi navrhl. S Milošem Zemanem se přestupkové řízení podle zákona vést nemůže.

Sobotka nevyužil možnost odvolat se na poslaneckou imunitu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…