Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2024 15:14:00

Povodňová situace se v Praze již nezhoršuje, opatření prozatím zůstávají platná

Povodňová situace se v Praze již nezhoršuje, opatření prozatím zůstávají platná

Hlavní město bedlivě sleduje povodňovou situaci v Praze i na rozhodujících vodních tocích a dnes v poledne se uskutečnilo další jednání Povodňového orgánu.

 Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a Povodí Vltavy by se povodňová situace v metropoli již neměla zhoršovat a v následujících dnech by se naopak mohla postupně vylepšit. Všechna doposud přijatá protipovodňová opatření však z preventivních důvodů zůstávají prozatím platná.

„Situace je podle všeho stabilizovaná a neměla by se zhoršovat. Jsme stále připraveni ochránit bezpečí obyvatel Prahy i jejích návštěvníků. Děkuji všem, kteří se na tom podílejí a také prosím o respektování vyhlášených opatření,“ řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

Situace se v hlavním městě již nezhoršuje a některé rozhodující toky již postupně kulminují nebo kulminovat budou. Na limnigrafu v Chuchli se v následující době neočekává vyšší průtok než 800 m3/s, nicméně hladina Vltavy je i nadále výrazně vyšší, proto z preventivních důvodů zůstávají všechna přijatá opatření i nadále platná. Hlavní město bude situaci nadále sledovat a vyhodnocovat.

V pátek se sice ještě očekává déšť na Šumavě, ale srážek by již nemělo být tolik jako v předchozích dnech a v dalších dnech by pak déšť měl ustávat a transformovat se do sněžení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama