Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2016 0:41:01

21. srpen

21. srpen

Na to, abych se zamyslel nad naší historií a jejími neblahými okamžiky, nemusím nutně klást věnce a rovnat stuhy.

Na to, abych se zamyslel nad naší historií a jejími neblahými okamžiky, nemusím nutně klást věnce a rovnat stuhy. 

Co bych si z událostí, které se odehrály v době, kdy mi bylo 8 let, vzal v současné době k srdci …? 

To, že i z přátel se mohou, z mnohdy čistě pragmatických důvodů, stát i nepřátelé, ve „velkém“ jsme to zažili v osmašedesátém (21. srpna 1968) a zažili jsme to i v osmatřicátém („Mnichovská dohoda“ 30. září 1938). Z politického pohledu je to „padni komu padni“, východ nebo západ…... 

Co z toho plyne – být připraveni tvrdě hájit svou suverenitu, kulturně, diplomaticky i vojensky, bez ohledu na to, jak jsou zrovna aktuálně rozdány velmocenské karty v globální partii. 

Nemohu pominout reakci na dnešní prohlášení některých politiků, kteří si u příležitosti onoho kladení věnců nezapomněli rýpnout do Hnutí ANO2011 a vicepremiéra A. Babiše. Rád bych zrovna jim znovu připomněl, že měli roky času na to, aby nás významným způsobem posunuli ke standardní, prosperující a právní společnosti – tedy nikoliv společnosti zkorumpované, klientelistické, s právem - ale jen pro někoho. Společnosti, jak se nyní ukazuje v plné nahotě, bezbranné, zbavené vlastenectví, společnosti s velmi omezenými schopnostmi se vyrovnat s novými výzvami i hrozbami….každý si konečně může vyhodnotit sám, kdo, jak a co skutečně dělá pro to, aby se tento stav co nejrychleji změnil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama