Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2023 12:50:27

Stav společnosti bez politické korektnosti.

Stav společnosti bez politické korektnosti.

Čeho se obávám? A co s tím dělat?

 ... v sebelepším systému - tedy pokud lidé nebudou mít v mozcích povinně implantovaný kontrolní čip - může a určitě i dojde k výjimečnému excesu, kterému v podstatě nejde zabránit.

Pro úplnost - nejsem "žvanil".. byl jsem s kolegou Gabalem jediným poslancem, který podrobně a na místě pár dní po tragédii v Uherském Brodě, zjišťoval co a proč se tehdy obdobně stalo a do dnešního dne mi PČR na můj 4-stránkovký rozbor a otázky neodpověděla.
I tato zkušenost, a i zkušenost z činnosti ve vyšetřovací komisi k reorganizaci PČR (likvidace Šlachta), i zkušenost z funkce předsedy Výboru pro nákupy a akvizice v AČR/MO atd, mi dávají velmi neutěšený obraz nikoliv o policistech či vojácích, ale o systému v němž jsou donucení pracovat.

TŘI VĚCI.

PRVNÍ - zhrubnuti veřejného prostoru, úpadek etiky a morálky, úpadek vzdělanosti,
nevšímavost lidí vůči sobě navzájem, neochota se zabývat problémy jiného, individualizace a atomizace vystresované rozdělené společnosti...

DRUHÁ věc - obávám se dalšího "utažení šroubů" pokud jde o osobní svobody.
Ptát se ve svobodné společnosti na to, jak to, že si někdo legálně cosi koupil je ZCESTNÉ a je pouze vodou na mlýn aktivistických politiků a zákonodárců toužící se zviditelnit na těchto levných tématech. Začne znovu zbytečná a nebezpečná diskuse kolem vlastnictví legálních zbraní, zvýší se tlak na další možnosti státní moci vstupovat do našeho soukromí-fyzicky i digitálně, omezování základních lidských práv a Ústavou zaručených svobod /zatím / atd....

TŘETÍ - do čeho v našem státě (v celé EU, na Západě) sáhnete hlouběji, najdete desetiletí kvasící hromadu páchnoucích sraček , doslova.

Protože problém není v lidech, je v systému který umožňuje lidem, zejména politické moci konat tak, jak to vidíme dnes a denně , v systému, který ne že funguje špatně, on už jen paralyzuje sám sebe, parazituje na občanech se všemi negativními důsledky ve (ne)funkčnosti všech tří pilířů, na kterých stojí skutečná demokracie, stát...


Čeho se obávám?

Obávám se, že celá tragédie bude politicky/mocensky zneužita ke snaze odzbrojit legálně ozbrojené občany

TO NESMÍME PŘIPUSTIT ❗

A co s tím dělat❓

No znovu se pustit do práce a lidi… už od školních lavic… učit jak se s krizemi co nejlépe vypořádat❗

Bohuslav Chalupa "rozum a srdce"

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama