Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2016 23:38:50

Jak dlouho budeme chodit po špičkách kolem "horké a hořké kaše"?

Jak dlouho budeme chodit po špičkách kolem "horké a hořké kaše"?

Evropská pohraniční stráž Frontex čelí obvinění, že neváhala – ve snaze zastavit pašerácké čluny převážející uprchlíky do Evropy – střílet ostrými.

Již delší dobu mám velmi nepříjemný pocit z toho, že zbaběle „chodíme po špičkách kolem horké, a hořké kaše“.

Myslím, že je na čase zcela jasně říci, že je nejen zcela legitimní, ale nanejvýš odpovědné a nutné použít i zbraní k ochraně a obraně státní suverenity. Jinými slovy – pokud kdokoli nelegálně naruší, (soustavně porušuje) státní hranice suverénního státu (nebo společenství) a nereaguje na legitimní výzvy k zastavení, přerušení této činnosti, je stát (společenství), respektive jeho bezpečnostní složky oprávněny a povinny použít i zbraní k ochraně své suverenity a dosažení právního stavu. Pokud bude náš vzdušný prostoru narušen a narušitel nebude reagovat na výzvy protivzdušné obrany, předpokládám, že bude bez zaváhání sestřelen, zlikvidován – taková je odpovědnost i povinnost ozbrojených sil, takový postup je nejen v souladu s mezinárodním právem, ale je především výrazem státnické odpovědnosti k vlastnímu obyvatelstvu – tedy nikoliv k těm, kdo předem stanovená pravidla porušil. Pokud se někdo stále (stále více a více) spoléhá na to, že např. jeho protizákonný a veskrze nelidský business – pašování lidí - bude nadále tolerován s ohledem na jakýsi falešný pseudohumanismus části nezodpovědného a nekompetentního politického establishmentu, pak je nezbytné a nevyhnutelné mu dokázat, že se hluboce mýlí. A je nutné to dát námi, tedy těmi, kteří jsou v právu, zcela jednoznačně, nekompromisně a tvrdě najevo. Ochrana hranice, jako toho co je základní linií ochrany vnitřní bezpečnosti obyvatel, není v žádném případě aktivitou, kterou lze konat jen tak „na oko“, „aby se neřeklo“ - ti, kteří mají kompetenci a odpovědnost za její ochranu a tuto svou povinnost se ctí plní, musí být dostatečně právně chráněni, plně a všestranně podporováni.

Pokud se snad někdo v Evropě, v Evropském parlamentu, v Evropské komisi konečně odhodlá jasně a zřetelně prohlásit, že Evropské teritorium nemá být střeženo a chráněno, že na vlastní občany nemíní brát ohled a bude prosazovat okleštění pravomocí, odzbrojení či přímo odvolání jednotek určených k ochraně Shengenského prostoru, pak je to jeho legitimní politická ambice, kterou ale posoudí volič a pevně doufám, že jejího nositele také po zásluze „odmění“. Pokud to ale tyto „elity“ nemyslí vážně a pouze verbálně s vážným, procítěným výrazem pokrytecky potvrzují nutnost ochrany Shengenu, kterou nemyslí vážně, pokud vytvořili jednotky Frontexu s takovým, ale jen formální úkolem, pak je to zhovadilost nejvyššího řádu, obelhávání veřejnosti a vlastizrada. Potřebujeme elity, které jsou ochotny a připraveny přijmout odpovědnost, vydat příslušná rozhodnutí a stát nejen za těmito svými rozhodnutími, ale i za jejich vykonavateli. Tedy i za těmi rozhodnutími, které se týkají použití zbraní k této naší zcela nutné, přirozené ochraně a obraně.

Dle mého názoru je nejvyšší čas a je nezbytně nutné, abychom svými rozhodnutími a jednáním jednoznačně a nekompromisně deklarovali svou schopnost a vůli chránit naši suverenitu všemi dostupnými prostředky, tedy včetně použití zbraní.

Nechceme-li, a to nechceme, aby lidé dále umírali na pouštích, utonutím nebo i v důsledku naší oprávněné sebeobrany, pak musíme zabránit tomu, aby tyto situace vůbec mohli nastat – musíme zabránit tomu, aby bylo možno i nadále nelegálně, s tichým, realitu nevnímajícím „sluníčkovým“ souhlasem, posvěcením části politických „elit“ a zrůdných mafií porušovat základní mezinárodní pravidla…a naše práva. Do kdy budeme tolerovat neschopnost Evropského parlamentu, Evropské komise, OSN, Rady bezpečnosti OSN, neochotu Lybijské údajně právoplatné vlády a dalších zemí Severní Afriky, Blízkého východu, Itálie a Řecka zastavit migrační krizi a další a další migrační vlny nelegálních migrantů, neschopnost vybudovat záchytné, vojensky chráněné tábory mimo hranice Shengenského prostoru, Evropy….

Žádné argumenty a odůvodnění proč to nejde, neobstojí v tváří v tvář k utonulým lidem vylovených z moře, k nevinným obětem teroristických útoků, k lidem žijících nakonec jako moderní otroci v NO GO zónách supermoderních západních městských aglomerací ….

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama