Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2015 9:09:20 - venos

Uprchlické kvóty II

Velmi děkuji za odpověď:
Chci se ještě zeptat, zda číslo 1500 je konečné,
nebo se vlivem okolností může změnit?
(Např. umožnění či neumožnění výběru,
naplněnost kapacit,)
A zda jsou v tomto počtu již zahrnuti rodiní příslušníci (zákon o slučování)?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 12:07:00 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.

Podle pravdy - nevím zda je to číslo konečné a nevím, zda jsou do něj zahrnuti rodinní příslušníci, nisméně předpokládám, že pokud to jen trochu lze, budou přijímány celé rodiny, opak by byl zřejmý nesmysl.

Podle mého názoru:
pokud jde o stanovený počet osob, které se ČR rozhodla v této chvíli dobrovolně přijmout - v současné době se mimo jiné shromažďuji a vyhodnocují první praktické zkušenosti s přijmáním imigrantů a rozhodně se o tyto záležitosti budu, jako člen Podvýboru pro imigraci a azylovou politiku Výboru pro Evropské záležitosti PSP ČR zabývat a budu žádat konkrétní informace, výstupy a toho plynoucí jasné závěry pro další diskusi.
Pokud by mělo dojít ke změně množství osob, nestane se tak bez předchozí a předpokládám i velmi náročné diskuse všech zainteresovaných subjektů, včetně poslanců - na základě konkrétních podmínek v jakých se budeme jako ČR nacházet - a osobně si nemyslím, že eventuální návrh na zvýšení počtu imigrantů bude pozitivně hodnocen a přijímán.

Pokud jde o rodinné příslušníky - mezinárodní právo zaručuje oprávněným azylantům další jistá práva, nicméně je otázkou zda by bylo možno toto právo vydefinovat takovým způsobem, které by jednoznačně a striktně omezilo možnosti zneužívání těchto práv, například pokud se imigranti-manželé rozvedou v době uděleného azylu a následně uzavřou nové sňatky a budou trvat na tom, že i tyto nové rodiny mají azylové právo, to je asi velmi velmi  špatně. Je to jen jeden z mnoha příkladů a bude nutné si sednout se zástupci Cizinecké policie a právníky, tyto eventuality analyzovat, popsat a následně navrhnout jasná pravidla...

Pokud jsem však správně informován, zástupci ČR pečlivě vybírají osoby, kterým by mohl být udělen azyl a pravděpodobně jsou vybíráni přednostně afričtí a arabští křesťané, zároveň osoby u kterých lze vyloučit napojení na radikální islám a pravděpodobně, a je to logické, je snaha nerozbíjet rodiny, pokud tedy takové jsou. I toto je jedna z výhod přijímání imigrantů na základě dobrovolnosti nikoliv nařízených kvót, které by tyto parametry s nějvětší pravděpodobností vůbec nezohledňovaly.
Jinými slov - je pravděpodobné, že v onom čísle 1 500 budou i rodinní příslušníci.
Ujišťuji Vás, že i toto je a bude z mé strany pečlivě sledováno.

S pozdravem
B. Chalupa